Зареждане

Шихан Рамил Габасов: БККФ е №1 в организацията на големи събития

Шихан Рамил Габасов: БККФ е №1 в организацията на големи събития
Публикувано на: Февруари 19, 2018 в 07:15 ч
Източник: http://www.chernomore.bg
Изпратено от: ivanivanov5
Паралелно с KWU тренировъчния лагер на Българската карате киокушин федерация с голямо международно участие от Русия и Беларус се проведе и съдийски семинар, воден от шихан Рамил Габасов. Той показа основни тънкости за вземане на решения на татамито, съобщава chernomore.bg.

"Важна цел при провеждането на тренировъчни лагери е обучението на съдиите. Ако реферите са лоши, спортистите също няма да са на ниво, защото не заемат достойните за труда си места. Затова арбитрите не трябва да нарушават правилата, да са коректни. Ще има изменения. До световното през декември ще коригираме правилника с консултации на ръководителите на международните организации. Това няма да повлияе на треньорите и подготовката на състезателите. Българските съдии също са достатъчно добри, обективни. Те трябва да са и пример за знания, подготовка", каза шихан Габасов.

Той не пропусна да коментира международния лагер.

"Зимният лагер го има и в Русия, и в други страни. Той е заради бойците, които трябва да обменят опит. Така расте нивото на състезателите и на киокушин като цяло. Догодина се надявам да стане по-разширен, както този в Камчия. България според мен е №1 по провеждане не само на тренировъчни лагери, а и на всякакви събития. През лятото се събират над 1000 състезатели и треньори, които тренират различни техники. За възпитателния процес киокушин е прекрасен инструмент, за да има уважение, за да са културни хората в поведението си един към друг", категоричен е шихан Габасов.

На свой ред членът на УС на БККФ шихан Асен Асенов акцентира върху коректността на татамито.

"Членове сме на световна организация, чиито правила са малко по-различни от KWU - федерацията с обединени 4 федерации. Именно тези малки разлики се опитваме да изчистим. Състезанието се получава при правилно съдийство. Затова от създаването на KWU се обучават съдии, да имат опит, знания, да са коректни", добави и шихан Асен Асенов. "Съдиите на световното нямат флаг. Те трябва да са безпристрастни, да виждат по еднакъв начин срещите. Винаги се пропуска нюанс, но е важно да е нещо дребно. Отдавна работим върху това съдиите да са истински, реални на татамито“, изтъкна той. И не пропусна да добави, че съдиите ни са едни от най-добрите.

"Що се отнася до времето за тренировъчния лагер и съдийския семинар - то е избрано отлично. След седмица започват техническите изпити за повишаване на квалификациите, после и първенствата - вътрешни и международни. Паралелно подготвяме и съдиите. И наистина сме една от най-стегнатите и най-добри организации. Стараем се от двама състезатели да изкараме двама шампиони, докато руснаците от 200 правят двама. Но така е, там потенциалът е голям. Зимният лагер и съдийски семинар се утвърждава като традиционен. Той се прави като международен за втори път", убеден е шихан Асенов.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес