Зареждане

Ивет Горанова: Сега от мен ще очакват злато от всяко състезание

Ивет Горанова: Сега от мен ще очакват злато от всяко състезание
Публикувано на: Август 9, 2021 в 15:00 ч
Източник: Sportal.bg
Щастлива, спокойна и с поглед към бъдещето. Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова вече е у дома. Тя беше посрещната с пищна церемония не само на летище “София”, но и в своя роден град Долна Митрополия, където стана почетен гражданин.

Стотици близки, приятели и фенове се стекоха в центъра на града, за да се докоснат до златната медалистка от Игрите в Токио. А 21-годишната Горанова остава позитивна, усмихната и не се притеснява от големите очаквания.

“Много е тежък медалът в пряк и преносен смисъл. Много лишения, труд и пот се крие зад него. Всеки един спортист ги полага тези усилия и това е пътят към успеха. Със сигурност има нови очаквания. Чух веднага коментар: “Сега на световното да ги пребиеш”. От мен ще очакват на всяко състезание да печеля златото”, заяви в предаването “Тази сутрин” Ивет, която е европейска и световна вицешампионка.

В дългосрочен план тя е убедена, че иска да се завърне един ден в Долна Митрополия.

“Нямам планове да живея другаде. Искам да остана в Долна Митрополия. Чувстват се на спокойно и приятно място. Децата много ме вдъхновиха като видях как се радват. И те искат да постигнат нещо голямо. В момента имат пример и трябва да усетят нашата подкрепа”, заяви Горанова.

Тя разказа и за чувствата, които е изпитала при завръщането си на родна земя.

“Беше невероятно. Не може да се случи на всеки човек. Случва се един или два пъти в живота. Не очаквах толкова хора да има. Бях изключително радостна. Всички бяха толкова радостни, толкова вдъхновени, искаха да се снимат с мен”, допълни олимпийската шампионка.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес