Зареждане

Шест отличия за български жиу-жицу състезатели в Турция

Шест отличия за български жиу-жицу състезатели в Турция
Публикувано на: Май 29, 2023 в 08:38 ч
Източник: Борис Тонев
Родни състезатели по Бразилско жиу-жицу и събмишън граплинг спечелиха шест медала от международния турнир на веригата Abu Dhabi Jiu-Jitsu Pro (AJP) в Истанбул.

До златото в категория мъже/кафяви колани 77 килограма достигна състезателят на Боен Клуб Левски София Борис Тонев. Той записа победи над представители на домакините и Иран чрез предаване по пътя към златото.


Неговият съотборник Георги Гуцалски достигна до среброто в тежка категория в дивизията за мъже/сини колани. Той изигра три срещи на татамито в Истанбул, като записа победи над представители на Турция и Русия. В оспорван финал той записа загуба по точки.

Представителят на хасковската школа “BJJ and Grappling Zapryanov” Константин Маринов стигна до медалите в дивизиите с кимоно и без кимоно за юноши. Той се окичи с един сребърен и един бронзов медал.


Състезатели на столичния клуб “Любомир Геджев BJJ&MMA” също завоюваха медали в турската столица. В дивизията мъже/кафяви колани до 85 килограма Йордан Христов спечели бронз, а в супер-тежка категория при белите колани Радослав Русев стана втори.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес