Зареждане

Резултати от EEBJJF - много участници, Попов отново абсолютен шампион

Резултати от EEBJJF - много участници, Попов отново абсолютен шампион
Публикувано на: Февруари 10, 2019 в 20:28 ч
Вчера 09.02.2019г. в София се проведе първото издание на източноевропейското първенство по граплинг организирано от EEBJJF (Eastern European Brazilian Jiu Jitsu Federation). На състезанието присъства лично президента на федерацията - бившият UFC боец и черен колан по БЖЖ Джуниър Асунцао, както и председателят на съдийската комисия Каталин Влад от Румъния.

Състезанието се проведе в два формата, с кимона (БЖЖ) и без (граплинг) като имаше разделение на нивата и колани съответно за Ги (кимона) и Но Ги (без кимона) Надпреварата събра близо 200 състезатели от 4 държави - България, Румъния, Чехия и Узбекистан.

Участие в състезанието взеха и някои от най-добрите състезатели по БЖЖ и граплинг на България като: Кристиан Попов, Веселин Дуков, Владислав Кънчев, Теодор Николов, Мартин Стоичков и др.

Европейскията шампион по БЖЖ Теодор Николов - Бореца спечели безапелационно категория 66кг напреднали и категория 66 лилави колани.

Изненадата на турнира поднесе Мартин Стоичков, който успя да задуши във финала на 72кг фаворита Веселин Дуков. Трето остана Емил Незиров.

Калин Рангелов категорично спечели категория 78кг напреднали с две бързи победи със събмишън.

Известният български ММА боец Владислав Кънчев спечели категория 84кг с две много динамични победи.

Във финалът на абсолютна категория при професионалистите за пореден  път се срещнаха Кристиан Попов и Веселин Дуков, като Попов успя да спечели за малко повече от 9 минути с отказване, за разлика от миналогодишната им среща продължила над 50 минути.

Пълните резултати може да видите тук:
https://smoothcomp.com/en/event/1434/results?fbclid=IwAR13KDPV7nAn7rfNBy2iQYBgaujsnLF0GksNONq1HSK5IdfrFe8_oqejbUs

Състезанието премина в приятелска атмосфера и зрителите имаха възможност да наблюдават динамичен граплинг и жиу житцу.

Отборно първи са Pitbulls/Matside, втори Tiger Sport, а трети Rio Grappling Club.

EEBJJF е член на Sport Jiu Jitsu Federation (SJJF) и до края на годината планира да направи още едно състезание на територията на България.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес