Зареждане

Мусумечи срещу стероидите: Гордън Райън е с година по-голям от мен... Как е възможно това!?'

Мусумечи срещу стероидите: Гордън Райън е с година по-голям от мен... Как е възможно това!?'
Публикувано на: Септември 6, 2024 в 00:00 ч
Световният шампион по граплинг в категория муха на ONE Майки Мусумечи смята, че е лудост, че Гордан Райън е само с година по-възрастен от него. 

Откакто дебютира в ONE Championship през май 2022 г., петкратният златен медалист на IBJJF завладя света на BJJ с победи над състезатели като Масаказу Иманари, Осама Алмарвай, Джаред Брукс, Шиня Аоки и Габриел Соуса. 

Покрай това Мусумечи редовно се изказва срещу широко разпространената употреба на стероиди, която продължава да тормози спорта, който той толкова много обича. 

Мусумечи се изказа по адрес на граплърите, които продължават да унищожават телата си с вещества, забранени за употреба в почти всички други спортове. 

По-конкретно, "Darth Rigatoni" се изказа по адрес на седемкратния шампион на ADCC Гордън Райън, който през последните години е повече от открит за злоупотребата си със стероиди. 


"Гордън Райън е с една година по-възрастен от мен. Изглежда като на 40 години", каза Мусумечи. "Една година ли ни дели? Как е възможно това? На всички момчета, които са на стероиди, телата им остаряват с 20 години. В дългосрочен план, ако искам, мога да се състезавам още 20 години.

"Чистите състезатели можем да се наслаждаваме на спорта много по-дълго, защото не злоупотребяваме с телата си. И така или иначе побеждаваме всички онези момчета, които вземат стероиди, така че няма значение. Просто трябва да работим по-усилено и да бъдем по-технични."

Мусумечи също така твърди, че употребата на стероиди е толкова разпространена в BJJ, че някои от най-големите спортни зали в света насърчават своите ученици тийнейджъри да се подлагат на допинга.

"Сега проблемът в жиу-жицу е, че има деца, които го взимат", добави Мусумечи. "12 и 13-годишни... Не знам дали в ММА е толкова зле, но в жиу-жицу е в детските програми, най-големите отбори в света имат деца, които взимат стероиди, и хората знаят, но не обръщат внимание на това. Просто му обръщат гръб. Това е нещо, което трябва да се промени в жиу-жицу, когато станем по-голям спорт."


Очаква се Мусумечи да се състезава на ONE 168

Мусумечи трябваше да се завърне в ONE Championship този петък, когато промоцията се връща в Денвър за ONE 168, но планираният му опонент, настоящият световен шампион по граплинг в лека категория на ONE Каде Рутоло, беше принуден да се откаже от двубоя, след като получи контузии, докато се състезаваше в турнира в категория до 80 кг на открития турнир Craig Jones Invitational миналия месец. 

Това беше още един голям удар за събитието, което вече беше загубило световния шампион по ММА в атомна категория на ONE Стамп Феъртекс по-рано тази година. Първоначално беше планирано Стамп да се изправи срещу кралицата на сламката Шион Джин Нан на събитието в опит да стане носител на титла в две дивизии. 

Въпреки че не бяха направени официални съобщения, журналистът Никълъс Аткин наскоро съобщи, че Мусумечи все пак се отправя към "The Mile High City", тъй като е намерен заместващ съперник. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес