Зареждане

Кристиян Попов преди ADCC Sofia: Източните народи са по-корави, затова надвиваме чужденците

Кристиян Попов преди ADCC Sofia: Източните народи са по-корави, затова надвиваме чужденците
Публикувано на: Септември 7, 2022 в 14:26 ч
Едно от най-големите състезания по граплинг в региона, ADCC Sofia Open ще се проведе на 1-ви октомври.

Крайният срок за регистрация е 27-ми септември, но отдавна водещите отбори в България са пуснали своите заявки за участие.

Предварителната регистрация за ADCC е задължителна и се прави тук:
https://smoothcomp.com/en/event/8029


От първите регистрирани отбори е Pitbulls Matside, които обират медали по състезания в България и чужбина и са сред водещите клубове по подготовка на бойни атлети в жиу-житцу, граплинг и ММА.


Един от главните треньори на клуба, Кристиян Попов, сподели че от доста време се готвят за ADCC и подготовката им продължава до самото състезание, като преди това за загрявка бойците от отбора ще се пуснат и на друго състезание -  SJJF Gi & No-gi Bulgarian Open.

"Бяхме на лагер в Созопол за една седмица и правим повече условни борби," сподели Попов за MMA.BG.

"Преди ADCC ще играем на 10-ти септември в SJJF Gi & No-gi Bulgarian Open, а после на ADCC ще имаме доста атлети. Основно се готвим за ADCC.

Повече тренираме без кимоно. С кимоно тренираме само два пъти седмично, а останалите дни сме без ги."

Младите бойни атлети на Pitbulls MatSide са едни от най-добре подготвените не само в ММА, но и при игра на земя. Наскоро те записаха голям успех на граплинг турнира в столичната зала FAST, на който се изправиха срещу професионални състезатели от UFC, Bellator и други големи организации, които имаха лагер в София.


"Нивото на граплинга в чужбина е доста високо, особено в страни като Англия и Полша. Там просто много хора се занимават с този спорт. Младите хора са повече и по-сериозно тренират там. Нормално е като има по-голяма бройка трениращи да изкарат и повече състезатели от нас.

Но въпреки това на състезанието в зала FAST нашите момчета намачкаха професионалните бойци, като се има предвид, че нашите състезатели тренират само вечер и то след работа, докато нашите противници там тренират професионално. Разбира се, не само граплинг, но и други дисциплини за ММА. Но тук българите спечелиха повечето срещи - 6 победи, 2 загуби и 1 равен."

Вижте също: Българските граплъри надвиха опитните бойци на Bulgarian Top Team

И това не е случайно. Българите винаги са фактор в бойните и силовите спортове и Кристиян споделя своето виждане защо това е така.

"Ключът е в правилната подготовка. Но и източните народи, които са по на изток и при по-суров климат - хората там стават по-корави до някаква степен според мен.

Като вземем предвид някои изключения, няма бойци например от Карибите или много такива от Хаваите (освен Би Джей Пен и Макс Холоуей), които да са звезди в бойните спортове. Радкост е. А в Дагестан няма плажове, няма това-онова и всички са машини там. Когато всичките ти приятели ходят по плажове, дискотеки и по жени, надали ще искаш да ходиш и ти да тренираш. Ще има и такива, но процентът ще е много малък.

В планината обаче няма много развлечения и много хора се насочват към залите за тренировка като начин на социализация, приятни емоции и кариера."


Освен че е един от треньорите на Pitbulls MatSide, Попов ще участва в ADCC и дори се надява да се изправи срещу определен противник.

"Има доста силни атлети в граплинга в България, като например Александър Александров от Варна, както и няколко състезатели от Монтана.

Но аз бих искал да се изправя на финал в абсолютна категория срещу Веселин Дуков.

Той ако играе, смятам че и двамата имаме шансове да стигнем до финал."

ADCC Sofia Open ще се проведе в спортната зала на частно училище "Свети Георги" в София на 1-ви октомври от 10:00. Крайният срок за записване на състезатели е 27-ми септември, а входът за зрителите в деня на събитието е свободен. Повече информация на www.adcc.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес