Зареждане

Български жиу-жицу майстори в граплинг турнир с награда 1 милион долара

Български жиу-жицу майстори в граплинг турнир с награда 1 милион долара
Публикувано на: Март 1, 2024 в 05:33 ч
Няколко от най-добрите жиу-жицу атлети на България са включени в отбора на FightScout, който заминава днес за Турция, където в рамките на 4 дни ще се проведе квалификация за големия турнир по граплинг на AIGA с награден фонд 1 милион долара.

FightScout, мобилното приложение което свързва бойци с организатори на събития от цял свят, мениджъри и треньори, изпраща свой отбор на турнира. Той се състои от 7 атлета. Предвождан от мениджъра Любомир Геджев, отборът на FightScout, който ще се състезава в квалификациите в Турция е следния:

-60 кг - Влади Запрянов
-65 кг - Веселин Дуков
-70 кг - Милош Райч
-76 кг - Борис Тонев
-83 кг - Владислав Генов
-91 кг - Белмир Ахмеспаик
+91 кг - Кристиян Попов

AIGA е отборен граплинг турнир базиран в Казахстан. Той стъпва на правилника на ADCC и събира най-добрите отбори от цял свят в тяхната шампионска лига. За пръв път в историята му наградния фонд е толкова голям - 1 милион долара.
 

Най-добрите отбори, които ще се състезават за паричната награда в третото издание на турнира в Алмати, се селектират след няколко квалификации в различни точки на света.

Първата квалификация е именно тази в Турция между 2 и 5-ти март, където ще участва и отборът на FightScout. След това са квалификациите в Бразилия през май, в САЩ през октомври и в Тайланд през декември.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес