Зареждане

Ясни са противниците на българските джудисти в Олимпиадата

Ясни са противниците на българските джудисти в Олимпиадата
Публикувано на: Юли 22, 2021 в 14:24 ч
Източник: БФ Джудо
Янислав Герчев започва с шампиона от панамериканските игри на олимпиадата в Токио, отреди жребият в категория до 60 кг. При успех двукратният европейски вицешампион ще излезе срещу Юн Вей Ян (Тайван), втори на „Мастърс“-а в Доха през януари, както и на азиатско-океанското първенство, съобщава БФ Джудо.

В категорията на българина са 23 джудисти.

За Герчев това е второ участие на игрите, на предишните в Рио той завърши 9-и.

Двубоите започват на 24 юли, събота.

Най-добрият ни състезател Ивайло Иванов пък среща 36-годишния ветеран Емануел Лусенти (Аржентина), за когото игрите в Токио още са четвърти. Най-доброто му класиране е седмо място в Лондон 2012-а.

Иванов също е седми, но от предишните игри Рио 2016. При успех българинът най-вероятно ще излезе във втория кръг срещу Шардофидин Балтобоев (Узбекистан), пети от последното световно в Будапеща.

В категорията до 81 кг са 35 състезатели, а срещите са на 27 юли.

Ден по-рано, на 26 юли, са схватките на единствената ни джудистка Ивелина Илиева. На старта тя ще излезе срещу шампионката от африканското първенство Гофран Хелифи (Тунис), а при успех ще има за съперничка настоящата №1 в света Джесика Климкейт (Канада).

В категорията на Ивелина са 25 състезателки.

В олимпийската столица вече е и президентът на родната федерация Румен Стоилов.

Официалното откриване на игрите е утре, 23 юли.

За призовите места в олимпийския турнир по джудо ще спорят 393 състезатели от 128 държави, като най-много са от Европа – 42, ще има и отбор на бежанците.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес