Зареждане

Възраждането на спортните училища ще спаси българския спорт

Възраждането на спортните училища ще спаси българския спорт
Публикувано на: Октомври 12, 2012 в 12:14 ч

Възраждането на спортните училища е начинът да бъде спасен българският спорт, заявиха по време на среща със Свилен Нейков шефовете на световното самбо. Министърът на физическото възпитание и спорта прие в кабинета си председателя на международната федарация Василий Шестаков, председателя на европейската централа Сергей Елисеев и финансовия благодетел на този спорт Андрей Клямко. На срещата присъства и председателят на родната федерация по самбо Румен Стоилов. Гостите са у нас по повод стартиращото днес световно първенство за юноши и девойки.

"Вашето присъствие тук показва отношението ви към самбото в България, каза министър Нейков. - Аз съм убеден, че ще се представим като добри организатори и домакини на този престижен форум."

Василий Шестаков заяви, че за ръководената от него федерация е удоволствие да организира шампионат у нас. "Виждам, че работите много добре с българската федерация и отношението на държавата към нашия спорт е изключително сериозно", каза Шестаков.

Румен Стоилов използва случая да благодари пред шефовете на самбото за подкрепата, която получава от министерството на физическото възпитание и спорта.

"От 8 години съм председател на българската федерация, но никога не съм срещал такова отношение каквото през последните 3 години, заяви Стоилов. - Всичко, което се прави за спорта е коренно различно. В момента се възраждат и спортните училища, което е една много важна стъпка, за да тръгнем отново нагоре." Министър Нейков връчи на своите гости благодарствени плакети. Официалното откриване на световното първенство по самбо за юноши и девойки е в 17.30 часа днес в зала "Арена Армеец" София.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес