Зареждане

Варна приема национален лагер по Киокушин

Варна приема национален лагер по Киокушин
Публикувано на: Март 31, 2010 в 15:00 ч

На 2 и 3 април в град Варна, Българската карате киокушин федерация с председател шихан Христо Трайков (V дан) организира лагер за инструктори и състезатели. На него ще присъстват както бойци от всички възрасти, така и старшите инструктори.

Целта на семинара ще е акцент върху техниката и методите за преподаване, както и подготовка на трениращите от различните клубове в страната. От централата се стремят сенсеите и семпаите максимално да развият индивидуално характеристиките на децата.

Единствената лицензирана от Министерството на физическото възпитание и спорта федерация по карате киокушин има натоварена програма от събития за 2010-а, които ще й помогнат да продължи да бъде сред водещите в Европа и света по японското бойно изкуство. През миналата година, бойците на България бяха лидери на 2 европейски първенства (по категории в Украйна и абсолютна категория юноши и девойки във Франция). Тези постижения направиха 2009 г. една от най-успешните за България в най-твърдия карате стил. Българската карате киокушин федерация има 22 клуба в страната, в които се подготвят над 2000 младежи и девойки. Преди дни, шихан Трайков заведе на откритото Балканско първенство във Волос (Гърция) група от З8 бойци, които се завърнаха с невероятните 36 медала!

Централата чака и дата за турнира "Верея" в Стара Загора.

Източник: в-к "Черно море" / chernomore.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес