Зареждане

Валентин Тодоров: Визията на спорта в България е грешна

Валентин Тодоров: Визията на спорта в България е грешна
Публикувано на: Декември 12, 2008 в 11:23 ч


Един от организаторите на турнира по карате "Супершампион" Валентин Тодоров заяви, че проблемите в този спорт идват от сгрешената визия на спорта в България.

"Проблемите не са само в каратето, в спорта е така. A и не говорим само за спорта в България - и икономиката, и екологията ни е такава. Погрешна е визията на спорта у нас. И не само", заяви Тодоров.

Той добави, че е нормално да има недоволни от съдийството, но то е било една от причините кандидатстването на каратето за Олимпийското семейство да се отхвърли през 2005 година.

"Сега ще опитваме за втори път да се присъединим към Олимпийските спортове. През 2005 година не успяхме. Бяха посочени две причини за отхвърлянето на кандидатурата ни. Едната причина бе именно субективното съдийство, а втората е липсата на комерсиалност.

За пример наградният фонд на US Open по тенис за тази година бе 17 милиона долара, а US open по карате 300 000 долара. Да не забравяме, че американците са нация, която може да продаде и състезание по надскачане на бълхи. Факт е, че не сме комерсиални, от тук идва и фактът, че няма големи пари в спорта и има много недоволни"
, каза Тодоров.

валентин тодоров карате състезание

 

Източник: Sporta.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес