Зареждане

Сребърен медал за Ивелина Илиева на олимпийската квалификация по джудо в София

Сребърен медал за Ивелина Илиева на олимпийската квалификация по джудо в София
Публикувано на: Януари 31, 2016 в 08:24 ч
Източник: Агенция Фокус
Ивелина Илиева спечели сребърен медал в кат. 57 кг. на турнира “EUROPEAN OPEN CUP” по джудо в зала “Фестивална”, след като не излезе на татамито за финалната схватка, съобщава сайтът на БФ Джудо. Българката е получила болки в бедрото, което оперира наскоро и лекарският екип е преценил, че няма смисъл да се рискува със състоянието й, имайки в предвид, че тя трябва да участва в следващите големи турнир, за да спечели квота за Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Така румънката Лоредана Охай спечели златотния медал. В същата категория още в елиминациите отпадна Людмила Крумова.

Бетина Темелкова загуби с ипон от Пенелопе Бона (Франция) в репешажите в схватка за бронзовия медал. Титлата в тази категория грабна туркинята Айше Арча, която надигра на финала корейката Да Сол Парк. По-рано в същата категория в елиминациите отпадна Магдалена Върбанова.

При мъжете в кат. 60 кг. световният и европейски шампион за младежи Денислав Иванов приключи на 7-мо място. Янислав Герчев, който продължава битката за олимпийска квота, беше отстранен на осминафиналите. Елиминациите на успяха да прескочат Борислав Янков и Валентин Алипиев.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес