Зареждане

Петима български таекуондисти излизат на Европейските олимпийски игри

Петима български таекуондисти излизат на Европейските олимпийски игри
Публикувано на: Януари 24, 2023 в 17:59 ч
Sportal.bg
Тотален прецедент  и огромен успех за България е класирането по ранкинг на цели петима елитни състезатели по таекуондо на предстоящите Европейски олимпийски игри в Полша. Очаква се чрез квалификации страната ни да вземе още 2 квоти в таекуондо, което ще бъде фурор за олимпийския спорт и страната ни.

Към момента официално в Българския олимпийски комитет за участие са класирани националите ни Любомир Богданов (54 кг), Божидар Аврамов (63 кг), Митко Джорджев (68 кг), Калоян Бинев (74 кг) и Николет Костова (49 кг).  Отборът ще предвожда националният селекционер Фарзад Золхадри.  Олимпийските ни надежди ще се изправят срещу най-добрите състезатели в таекуондото, които ще се борят за титлите, а състезанията ще повишат ранкинга на нашите представители, което би гарантирало участието им в Париж 2024.

Европейските олимпийски игри ще се проведат в Полша от 21 юни до 2 юли, а в тях ще участват най-успешните състезатели в Европа.

Освен с това българското таекуондо затвърждава ключовата си роля в спорта и с предстоящите домакинства на две от най-значимите първенства  в света на таекуондо – високоранковия Bulgaria Open 2023 - G2 (3-6 март) и Европейското клубно първенство от 27 до 30 Април 2023. Домакин и на двете емблематични събития е Българска федерация по олимпийско таекуондо, а градът на провеждане – София.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес