Зареждане

Националката по джудо Ивелина Илиева сложи край на спортната си кариера

Националката по джудо Ивелина Илиева сложи край на спортната си кариера
Публикувано на: Май 20, 2024 в 20:34 ч
Дългогодишната национална състезателка по джудо на България, Ивелина Илиева, обяви край на спортната си кариера. Тя е състезателка на столичния клуб "Шун Джудо", участва в Световното първенство за мъже и жени в Абу Даби, където записа една победа и едно поражение. В момента тя е на 45-о място в световната ранглиста в категория до 57 кг.

През кариерата си, Илиева спечели бронзов медал от турнир от веригата Голям шлем през 2022 г., четири отличия от Гран при турнири и титли от европейски купи в София и Цюрих. Тя участва и на олимпийските игри в Токио през 2021 г. с една победа и една загуба. След участието си в Токио, тя временно прекрати кариерата си, но се завърна след десет месеца.

"Три олимпийски цикъла, само едно участие на Олимпийски игри. Пътят беше трънлив, осеян с трудности. Имаше и неуспехи, и успехи. И не говоря само за моментите, в които съм се качвала на почетната стълбичка, а за моментите, в които преодолявах себе си. За моментите, в които всичко крещеше спри, аз продължавах.

За моментите, в които всичко изглеждаше невъзможно, аз пак продължавах. За моментите, в които медицински лица ми казваха да се откажа от своята мечта, аз пак продължавах, и се справях. Вярно е, закичените медали от състезания не са толкова, колкото ми се искаше, но живота, съдбата или каквото там има сила, ме окичи с по-важни медали: борбеност, непримиримост, сила, търпение и една много сладка увереност (ах, тази увереност, как хубаво ми седи, и как хубаво държи главата ми изправена), че мога да преминавам през всичко и да се справям с всичко. Разбира се, целият този път не извървях сама. Малцина са хората, с които вървяхме в най-трудните моменти. Не малко бяха тези, които вървяха с мен, помагаха ми и се радваха на успехите ми. Благодаря ви! За онези третите, които се радваха на неуспехите ми, няма да говоря, те не са важни.

Искам да ви кажа БОРЕТЕ СЕ! Борете се за себе си, за мечтите си, за живота си. Колкото и невъзможно, колкото и трудно, колкото и далечно да изглежда-БОРЕТЕ СЕ! И не забравяйте да пазите достойнството си, то също помага да държи главата ви изправена! Вярвам, че най-хубавото ми предстои! БЛАГОДАРЯ!"

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес