Зареждане

Националите по киокушин с множество отличия от Гърция

Националите по киокушин с множество отличия от Гърция
Публикувано на: Март 30, 2010 в 15:27 ч

Бойците ни обраха медалите на 7-ото открито балканско първенство по киокушин, което се проведе във Волос (Гърция), съобщават от Федерацията. Българската карате-киокушин федерация с председател шихан Христо Трайков (V дан) имаше в състезанието по категории титуляри от националния отбор във всички възрастови групи. Конкуренцията в подобни прояви е особено силна, защото отвореният характер на турнира позволи в него да участват представители и на страни извън региона. Във Волос на татамито излязоха руснаците, а българите бяха над всички. Варненският клуб „Ичигеки киокушин” също даде своя принос за успеха, съобщи ни от гръцка земя сенсей Пролет Василева. Данчо Янев е първи, Никола Киров и Ивилин Жечев са вицешампиони. В категория до 80 кг за мъже всички отличия са наши. При 90-килограмовите златото и среброто също имат български адрес. Общо активът на нашите е 36 отличия, а на татамито излязоха 38 родни представители.


Това беше и първото успешно международно състезание за 2010-та на представителния тим на единствената лицензирана от Министерството на физическото възпитание и спорта федерация по карате киокушин. Резултатите недвусмислено показват, че страната ни ще продължи да бъде сред водещите в Европа и света по японското бойно изкуство. През миналата година бойците на България бяха лидери на 2 европейски първенства (по категории в Украйна и абсолютна категория юноши и девойки във Франция). Тези постижения направиха 2009 г. една от най-успешните за България в най-твърдия стил. Българската карате киокушин федерация има 22 клуба в страната, в които се подготвят над 2000 младежи и девойки.


Следващата проява от календара на БККФ е във Варна. На 4 април (неделя) в Двореца на културата и спорта е държавният шампионат за мъже и жени по категории.
 

карате

 

източник: агенция фокус

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес