Зареждане

Калина Стефанова стана световна вицешампионка по самбо в Минск

Калина Стефанова стана световна вицешампионка по самбо в Минск
Публикувано на: Ноември 12, 2012 в 12:00 ч

Българката Калина Стефанова стана световна вицешампионка на световното първенство по самбо за мъже и за жени и по бойно самбо, което завърши вчера в Минск. Във финала на категория до 56 килограма Калина Стефанова загуби с 0:1 от Дорсурен Сумиуа (Монголия) и остана със сребърен медал. Калина Стефанова е световна шампионка в категория до 56 килограма за миналата година и европейска вицешампионка за тази година.

Калина Стефанова е състезателка на НСА "Васил Левски". В категория над 100 килограма при спортното самбо Иван Илиев (България) спечели бронзов медал в най-престижната категория. На полуфиналите Иван Илиев загуби днес от Юрий Рибак /Беларус/. В категория до 62 килограма - спортно самбо, българският самбист Борис Борисов бе ощетен от съдиите още в първата си среща и отпадна.

В бойното самбо в категория до 90 килограма Камен Георгиев (България) още в първата си среща със самбист от Таджикистан получи тежка контузия - счупена ръка, но въпреки това завърши срещата, макар и със загуба с 3:4. Камен Георгиев получи лекарска забрана и в момента е в гипс. Така България завърши участието си в световното първенство по самбо за мъже и за жени и по бойно самбо с 8 медала - 1 златен, 3 сребърни и 4 бронзови медала. Най-много медали спечелиха самбистите на родината на самбото - Русия.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес