Зареждане

Два златни медала за български ММА бойци в състезание по самбо в Париж

Два златни медала за български ММА бойци в състезание по самбо в Париж
Публикувано на: Юни 5, 2015 в 00:06 ч

На 29-30 май се проведе XV-то издание на Международния турнир по САМБО, Париж Гранд При. В него участие взе и отбора на българите в Англия, Spartacus Fight Club. Там той беше представен от двама от професионалните бойци на Combat Promotion, Веселин Иванов "Лудия" и Костадин Енев. Веселин е Европейски шампион по Бойно Самбо от 2013.

Представянето на нашите бойци беше повече от задоволително, като под постоянните напътствия на своя треньор Даниел Илиев и двамата достигнаха до финалите. Където се окичиха със златните медали, развявайки трибагреника от най-високото място на почетната стълбичка. И нямаше как да е друго след като те излязоха в своите двубой с куртките на Европейския шампион от 2015 по Бойно Самбо, Тихомир Благовестов. Въпреки, че те участваха чрез Английската Федерация по Самбо, на която е член Spartacus Fight Club. Те не изневериха на своите корени и излязоха с надпис България на своите гърбове, наметнати с българския флаг.

С Шампионските куртки, надписа България и флага, пред погледа на всички присъстващи, между които имаше и от най-верните им фенове, последвали ги до Франция за да ги подкрепят, те показаха завидна класа над своите противници. Техния мениджър Георги Анадолов, остана много доволен от тяхното моментно състояние във фазата им на подготовка, като този турнир се явяваше много важен тест за анализ на нивото най-вече на Костадин Енев, преди неговия двубой на 28ми Юни в Англия по правилата на смесените бойни изкуства.

Костадин ще се бие във веригата LFC, като събитието ще се проведе в Night Club Casino Rooms, Rochester. Целта на включването и на Веселин Иванов, беше също така обиграване, но преди всичко за борбата с куртка, след последните му няколко двубоя в Клетка. Веселин ще вземе участие 21ви Юни в Grapple Nation 6: European Championship. Там той ще участва едновремено и в двете дисциплини: граплинг и BJJ с кимоно.

Желаем успех на нашите бойци и благодарим на Combat Promotion, в лицето на Георги Анадолов, че ни дават възможност да се гордеем, че сме българи! Все напред!

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес