Зареждане

Дейна Уайт стартира организация по шамарене

Дейна Уайт стартира организация по шамарене
Публикувано на: Октомври 19, 2022 в 12:24 ч
Президентът на UFC, Дейна Уайт получи разрешение от Атлетическата комисия на Невада да стартира професионална лига по шамари.

"Dana White's Power Slap League" се очаква да провежда събитията си в UFC Apex в Лас Вегас още в края на тази година.

Главният бизнес директор на UFC, Хънтър Кемпбъл, който е част от собствениците, изнесе презентация за новата лига пред комисията. В Power Slap League ще има сходни медицински изисквания, категории и мачмейкинг както в ММА.

"След като направихме проучване се оказа, че тук има огромен потенциал за това като спорт. Нищо чудно да се окаже като ранните години на UFC.

Редно беше първо да изчистим всички регулации преди да обърнем внимание на спорта - за нас най-важно е здравето на състезателите."

Състезанията със шамари станаха популярни през последните години, но никога не са минавали през регулация. Те представляват двама съперници, които застават един срещу друг, нанасяйки си шамари.


Кемпбъл сподели, че от Power Slap League искат да елиминират някои по-архаични аспекти на спорта, които се виждат в някои организации, като например голямата разлика в килограмите между опонентите, мачове които продължават много рундове и др. Ще има изисквания за безопасност, като носене на гуми за уста и тапи за уши. Ще има и точкова система, като тази в бокса и ММА.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес