Зареждане

Вангелов с отбора на Европа стана втори в Грозни

Вангелов с отбора на Европа стана втори в Грозни
Публикувано на: Ноември 27, 2018 в 08:51 ч
Георги Вангелов в състава на Европа стана втори на отборната купа по свободна борба на втория мемориал „Ахмат-Хаджи Кадиров” в Грозни (Чечня). Титлата защити тимът на домакините от „Ахмат”, който приключи без загуба с 4 победи. Европейците записаха 3 победи – 9:1 срещу Монголия, 6:4 срещу Азербайджан и 9:1 срещу Киргизстан, както и единствено поражение от шампиона „Ахмат” с 1:9.
Вангелов допусна 2 загуби и победа в мача срещу Монголия, като надделя над Занданбуд с 6:4 при най-леките до 57 кг.

В надпреварата се включиха 5 отбора, като призовата тройка се допълва от азерите, следвани от Монголия и Киргизстан. Състезанието бе под патронажа на президента на република Чечня Рамзан Кадиров, който я прави в памет на своя баща.1b vangelov2 red

Шампионите получиха и чек за 75 000 долара, сребърните медалисти си поделиха 45 000 долара, а бронзовите – 22 000 долара. Премии имаше и за останалите два тима съответно 15 000 и 7500 долара за четвърто и пето място.

На тепиха излязаха много призьори от големи първенства. В състава на домакините бяха бронзовият медалист от световни първенства Ахмед Чакаев (65 кг), както и двукратният №1 в Европа Анзор Хизриев (125 кг). За азерите се бори олимпийският шампион от Лонд1 vangelov3он 2012 Шари1 vangelov5aф Шарифов (92), както и бронзовият медалист от Мондиал 2017 Асланбек Алборов (125). “

Отборът на Европа бе сформиран по покана на домакините, в чийто състав бяха шампионът от световното до 23 г. Алихан Жабраилов (92 кг), европейският шампион и призьор от световни първенства Магомедмурад Гаджиев (Полша) и медалистът от европейски първенства Павел Олейник (Унгария).

Георги Вангелов също е призьор от световни и европейски първенства, а на шампионата на континента за мъже през 2016-а спечели бронз. Той и миналата година участва в надпреварата, като не допусна поражение и изведе отбора до бронза. А през 2014-а се бори и за тима на Света в САЩ, когато спечели своята среща, но сборная падна от домакините с 3:8.

Това бе първо официално състезание за Вангелов от май месец, когато претърпя операция на крака. След турнира националът ще остане на лагер Хасавюрт (Дагестан) до 10 декември и ще участва на още един турнир в Русия.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес