Зареждане

Тайбе Юсеин и Петър Касабов с чекове за 50 000 лв. от държавата

Тайбе Юсеин и Петър Касабов с чекове за 50 000 лв. от държавата
Публикувано на: Януари 21, 2019 в 08:30 ч
Тайбе Юсеин и Петър Касабов, спортист и треньор №1 на България за 2018-а, бяха премирани и от държавата. Двамата  получиха чекове за 50 000 лева на церемония "Нощта на шампионите" в "Рейнбоу плаза".

На тържеството бе премирана и Биляна Дудова, световна вицешампионка и двукратна №1 в Европа. Тя получи 10 000 лв. в категорията „Млад спортист №1 на България до 23 години“.

"Благодаря на всички, които защитаваха достойно честта на България и ни донесоха много поводи за гордост - заяви министър Красен Кралев. - Вярвам, че ще имаме още повече радостни мигове и ще ни бъде все по-трудно да определим най-добрите сред вас.“

Бяха отличени и изявени наши спортисти и деятели, навършили кръгли годишнини. Сред тях бе и олимпийският шампион по борба и настоящ генсек на федерацията Валентин Райчев. Останалите, които получиха най-високото държавно отличие в областта на спорта "Венец на победителя" са Илиана Раева, Гинка Загорчева, Норайр Нурикян, Бончук Андонов, Валентин Райчев, Янко Русев, Димитър Златанов, Николай Петков и Кирил Досков.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес