Зареждане

Серафим Бързаков става треньор в националния отбор

Серафим Бързаков става треньор в националния отбор
Публикувано на: Декември 2, 2009 в 15:05 ч

Двукратният световен и 4-кратен европейски шампион Серафим Бързаков ще влезе в треньорския щаб на националния отбор по свободна борба, научи "Стандарт".

Финката ще бъде персонален наставник в категориите до 66 и 74 кг. Амбицията на федерацията е да има отговорници за всяка категория, което да осигури по-голям контрол на състезателите. При 74-килограмовите се бори бронзовият медалист от олимпиадата в Пекин Кирил Терзиев.

серафим бързаков борба


Той и Бързаков са от един край. Кирчо винаги е признавал, че негов кумир в борбата е именно Финката. Заради ангажименти Бързака и Божидар Бояджиев отказаха участие на Европейската купа при свободняците в Бурса (Тур). Отборът на Левски се класира с много млад състав на шесто място.

Федерацията по борба очаква окончателното решение на Николай Гергов и Армен Назарян за бъдещето им на тепиха. Двамата все още не са заявили окончателно дали слагат край на състезателната си кариера. Преди няколко седмици Гергов беше определен от УС на централата за старши треньор на класиците, а в щаба му влезе двукратният олимпийски шампион Назарян.

Междувременно във федерацията по борба валят заявки от чуждестранни отбори за съвместни лагери с нашите национали през следващия сезон. "Запитвания има от американците, Тунис, Румъния и Япония. Вече имаме покана за участие и в традиционния турнир "Дейвид Шулц" през февруари", сподели шефът на централата Валентин Йорданов.

Източник: Дон Балон

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес