Зареждане

Правят първа копка на залата по борба на Станка Златева

Правят първа копка на залата по борба на Станка Златева
Публикувано на: Март 1, 2017 в 11:16 ч

Първа копка на залата по борба на Станка Златева правят днес, 1 март, от 12 часа в Сливен. Церемонията съвпада с рождения ден на петкратната световна и 6-кратна европейска шампионка.

„Имаме 130 дни да завършим първия етап”, поясни  Златева.

След решение на Общинския съвет в Сливен шампионката получи безвъзмездно от общината терен за строителство на спортното съоръжение, което ще се намира южно от спортна зала „Васил Левски”. Теренът в парк „Юнак” е на площ 1,250 дка. Залата ще е едноетажна с височина до 7 м, с възможности за търговска дейност и за паркиране. Първият етап от изграждането й ще включва зала за два тепиха, две съблекални и офис.

За построяването на залата Спортното министерство отпусна 630 хиляди лева. Общината в Сливен няма финансов ангажимент към новото строителство.
 
„Надявам се като завършим първата, да има продължение по проекта и да реализираме втория етап”, каза още тя.

На церемонията утре се очакват много министри, общественици, спортисти треньори и деятели. Сред тях ще бъде и президентът на БФ Борба Валентин Йорданов.

В спортен клуб „Станка Златева" тренират около 12 състезатели от 3 до 7 клас. Амбицията е за следващата година да има прием и в Спортно училище „Димитър Рохов” в Сливен.

Клубът вече има първите си медалистки от държавните първенства. Това са Назифе Сафи и Катерина Дойчева.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес