Зареждане

Посрещнаха по шампионски медалистите

Посрещнаха по шампионски медалистите
Публикувано на: Февруари 13, 2020 в 18:40 ч
Снимки Костадин Андонов
"Удовлетворен съм, но и разочарова - заяви "сребърният" Даниел Александров при пристигането си на летище София от Евро 2020. - Не можах да се подготвя много добре функционално. Не бях така, както знам, че мога да бъда. Почвам да преследвам мечтата си от утре, която е квота за олимпиадата.”

И допълни, че се надява да вземе виза за игрите още на първата олимпийска квалификация в Будапеща през март.

Александров взе сребро в категория до 82 кг, като за първи път в кариерата си стигна голям финал на голямо първенство.

"Нямам търпение да се прибера вкъщи и да прегърна дъщеричката си - продължи асът на класиците. - Знам, че само това ще ме успокои. Всичко, което правех на тепиха го правех с желание, със сърце, заради нея беше всичко...”

Даниел бе посрещнат на летището от половинката си Джанан Манолова, също призьорка от големи първенства в борбата. Двамата станаха родители на дъщеричка преди два месеца.

“Среброто е кръв, пот и лишения -. допълни той. - Далече от семейството, от приятелите, от близките. Килограми, режими. Като мине малко време, чак тогава го оценяваш. Като върна лентата назад съм мечтал само да отида на финал. Апетитът идва с яденето. Исках да стана европейски шампион. Не ми се получи. Но се надявам този отгоре да има друго мнение за мен в бъдещето...”

По шампионски, с лавров венец, с много цветя и прегръдки бе посрещнат и 18-годишния Едмонд Назарян, който ликува с първа европейска титла при мъжете.

“Да, надявам се на още такива посрещания - каза щастливият Едмонд. - Всеки път тренирам да донеса такава раодст на моите приятели, на цяла България. Винаги искам да виждам такова настроение. Като вярвам в себе си и всичко се получава, няма значение кой е пред теб. Това е мотото на баща ми. “Вярвай в себе си"."
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес