Зареждане

Олимпийски шампион помага на Кирил Милов

Олимпийски шампион помага на Кирил Милов
Публикувано на: Май 16, 2019 в 14:53 ч
Олимпийският шампион от Рио 2016 Артур Алексанян помага на Кирил Милов в подготовката на лагера на класиците в Ереван (Армения). Двамата са в една категория до 97 кг и често тренират заедно в олимпийската база на домакините.

Арменецът е един от най-титулованите в своята категория, зад гърба си има три световни титли и 4 златни медала от европейски първенства.

Активът на 22-годишния Милов е доста по-скромен - сребро от световното в дебюта му при мъжете, както и от Евро 2019. И двата пъти роденият в Дупница талант загуби от руснака Муса Евлоев. И сега се надява тренировките с олимпийския шампион да му помогнат да усъвършенства арсенала си от хватки, за да преодолее и шампиона на Русия. На мондиала в Будапеща през 2018-а Милов влезе в топ 3 на най-добрите хвърляния на шампионата.

"Бронзовият" от световното и европейското Айк Мнацаканян също се подготвя с призьор от големи първенства - Арсен Джулфалакян, световен и европейски шампион, втори от олимпиадата Лондон 2012.
 

 
Старши треньорът на "трикольорите" Армен Назарян, пък се радва на особена почит от страна на домакините. И въпреки, че имат доста медалисти от големи първенства в състава си, арменците не пропускат да вземат ценни наставления от двукратния олимпийски шампион.

Освен първите националите на Армения, отборът ни тренира и с тима на Швейцария. А на загрявка се случва да бият предстадителите на Страната на шоколода на... баскетбол.

В свободното време домакините заведоха борците ни в голяма пекарна, където им показаха как се меси традиционния арменски хляб.

Националите ще останат на лагер в Армения до 24 май.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес