Зареждане

Легендарен борец ще лежи в затвора за убийство

Легендарен борец ще лежи в затвора за убийство
Публикувано на: Януари 13, 2022 в 16:00 ч
Един от най-успешните и популярни спортисти в Индия, Сушил Кумар най-накрая беше арестуван и в момента очаква съдебен процес за убийството на своя колега Сагар Данкар. Кумар е обвинен, че е ръководил група мъже, които са отвлекли Данкар и са го пребили до смърт в комплекса на стадион Чхатрасал в Дели миналия май.

Различни източници твърдят, че Кумар е бил ядосан на Данкар по редица причини, включително неплатен наем на апартамент, притежаван от Кумар, любовен триъгълник и опити за бракониерство. Кумар се криеше от полицията, които го търсеха 18 дни. Твърди се, че Кумар е имал връзки с някои от най-страшните фигури на организирана престъпност в Делхи

Тази сага с участието на Кумар е една от многото, които демонстрират неудобна близост между борбата и престъпността в Северна Индия. Свидетел обвини Кумар, че е стрелял с пистолет по глутница лаещи кучета и след това заплашил редица спортисти, които са били на мястото на убийството. Полицията споделят, че урокът, който Кумар дал на Данкар включвал побой с пръчки. Видеото от фаталното нападение е в притежание на полицията. 

Преди публичното си падение Кумар беше признат за един от най-великите борци в страната си. Той спечели бронзов медал на Олимпийските игри в Пекин през 2008 г. и сребърен медал на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година. Сушил спечели златото на Световното първенство в Москва през 2010 година. Той също така притежава три златни медала от Игрите на Британската общност (2010, 2014, 2018). 







Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес