Зареждане

Легендарен индийски борец уби млад шампион, защото не го уважава

Легендарен индийски борец уби млад шампион, защото не го уважава
Публикувано на: Май 11, 2021 в 00:00 ч
Сагар Рана, 23-годишен юношески шампион по борба е бил пребит до смърт с хокейни стикове и бейзболни бухалки от група мъже на стадион Чхатрасал в Северозападен Делхи миналата седмица. Полицията твърди, че нападателите са били водени от 37-годишния Сушил Кумар, олимпийски сребърен медалист и един от най-известните спортисти в Индия.

Властите вярват, че Кумар е убил Рана, защото Рана го е „обиждал публично“ и „не го е уважавал“. Отношенията между Кумар и Рана са се изострили, след като Рана не е успял да плати наем за имот, собственост на Кумар. Източници споделят, че Кумар помолил Рана да освободи имота, а първоначално Рана отказал, но в крайна сметка си тръгнал.

Двама от приятелите на Рана са ранени при нападението, което според тях се е случило, защото Кумар е искал да даде урок на Рана. Полицията е предприела издирване в Делхи, Утаракханд и Харяна, за да намери Кумар, но засега не е успяла да го открие. Рана, който почина от наранявания на главата, беше юношески национален шампион по борба до (-97 кг) и бил поканен да се присъедини към индийския национален отбор.

Кумар е най-титулуваният борец в историята на Индия и единственият индийски спортист, който някога е печелил поредни олимпийски медали в индивидуален спорт. Той спечели бронзов медал в състезанието по борба до (-66 кг.) на Олимпийските игри в Пекин през 2008 г. и сребърен на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година.

Кумар също печели злато на световното първенство през 2010 г. и злато на игрите на Британската общност през 2010, 2014 и 2018 година. Той е носител на наградата Раджив Ганди Кел Ратна, най-високата спортна чест в Индия.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес