Зареждане

Иран екзекутират още един шампион по борба

Иран екзекутират още един шампион по борба
Публикувано на: Януари 14, 2021 в 06:00 ч
Иранският шампион по борба Мехди Али Хосейни ще бъде екзекутиран от родината си. Хосейни е признат за виновен за убийство, което извършил по време на масово меле през 2015 година. Тъй като семейството на жертвата отказва да помилва Хосейни за предполагаемото престъпление, наказанието на Хосейни ще се осъществи незабавно.

Вижте още - Иран екзекутираха шампион по борба

Олимпийският шампион по борба Хамид Суриан, който е вицепрезидент на иранската федерация по борба, се обърна към семейството на жертвата в опит да предотврати екзекуцията на Хосейни.

Мехди е вторият ирански борец, на когото е дадено смъртно наказание, след като през септември 2020 година публично беше обесен друг шампион по борба, Навид Афкари. Тогава Дейна Уайт и Доналд Тръмп опитаха да спасят живота на Афкари, но не постигнаха успех.

Не е ясно дали иранският режим е принудил Хосейни да признае за престъпление, което не е извършил. Афкари, който беше екзекутиран миналата година се оплака, че бил измъчван, за да се признае за виновен. Хиляди души се обединиха в социалните мрежи в опит да спасят живота на Хосейни, но това едва ли ще доведе до резултат.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес