Най-големият сайт за бойни спортове

       

Борбата изпраща една добра година, заяви министърът

Борбата изпраща една добра година, заяви министърът
Публикувано на: Ноември 7, 2018 в 09:18 ч
"Благодаря на състезателите, треньорите, техните помощници и на ръководството на федерацията за добре свършената работа. - заяви министър Красен Кралев на среща с призьорите от световното по борба в Будапеща. - От години не сме имали толкова много медали. Зарадвахте българите, които оцениха постиженията Ви. След успешното представяне и на Европейското първенство, борбата изпраща една добра година.“

На първенството в унгарската столица Тайбе Юсеин ликува с титлата, а по-рано взе и златото на европейското. До момента тя е единствената българка с титли от планетарен шампионат и на континента в олимпийските видове спорт за 2018-а.

Освен златото на Юсеин с отличия се поздравиха Биляна Дудова и Кирил Милов със сребро, а Айк Мнацканян взе бронз. Медалистите, както и треньорите получиха почетни плакети от министъра.

Президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов, както треньорите и състезателите благодариха на министъра за подкрепата, която оказва на тяхната федерация.

"Благодаря за доверието, което ни гласувате - обърна се към Кралев старши треньорът на женския национален отбор Петър Касабов. - Каквото поискахме, ни осигурихте. Имахме лагери на „Спорт палас“, на Белмекен, в Япония. Надявам се и в бъдеще да продължим да оправдаваме вашето доверие.“

На срещата присъства и президентът на Европейския съвет по борба и вицепрезидент на Международната федерация по борба Цено Ценов.
0 споделяния
FB Сподели

Свързани Новини

София Георгиева остана пета в Румъния

София Георгиева остана пета в Румъния
София Георгиева остана пета на световното до 23 г. в Букурещ (Румъния).
Новини » ноември 17, 2018 (0)
цялата новина

Търпението е ключът към успеха на Тайбе, спортист №1 на месеца

Търпението е ключът към успеха на Тайбе, спортист №1 на месеца
Шампионката бе избрана безапелационно за спортиста на месец октомври в традиционната анкета на пресклуб „България"
Новини » ноември 15, 2018 (0)
цялата новина
Мнения в Facebook