Зареждане

Армен Назарян: Еди да завърши училище, има време за олимпиадата

Армен Назарян: Еди да завърши училище, има време за олимпиадата
Публикувано на: Февруари 20, 2020 в 12:27 ч
Източник: "Тема Спорт"
Треньорът на националния ни тим по борба класически стил Армен Назарян призова за снижаване на очакванията към неговия син Едмонд. След като спечели европейската титла още при дебюта си при мъжете, 18-годишният талант се превърна в сензация не само в България, но и в световен мащаб. Той ликува при 55-килограмовите в Рим, но в последните дни усилено се говори, че може да получи шанс да атакува олимпийска квота за Токио 2020.

Опциите да направи това са две - на европейската квалификация в Будапеща след месец или на световната такава в София в край на април. Категорията на младежа не е олимпийска и това означава, че той трябва да се качи при 60-килограмовите. Там обаче титуляр е Иво Ангелов, който е и капитан на националния ни тим.

“Ние имаме лидер на отбора и това е Иво Ангелов. Изключително опитен и качествен борец. Решихме да го съхраним на европейското, за да е свеж за квалификацията в Будапеща. Той е основен в категория до 60 кг и ако всичко е наред, ще участва там. Едмонд още е млад, тепърва ще има възможности да се доказва. Той е още дете. Вярно - надви световни и европейски шампиони. Но първо трябва да завърши училище. Сега го чакат много изпити. Ще продължи да се готви с нас и ако се наложи, може да го пробваме. Има турнир “Дан Колов и Никола Петров”, може да участва там в категорията. Но вече казах, млад е и ще има много състезатели пред него - както европейски и световни, така и олимпийски”, коментира ситуацията Армен Назарян, двукратен олимпийски шампион. Именно легендата е последният златен медалист за родната борба от Игрите, печелейки титлата преди 20 години.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес