Зареждане

Йосиф Панов – Пепелянката се качва на ринга за интернационалната титла на UBO

Йосиф Панов – Пепелянката се качва на ринга за интернационалната титла на UBO
Публикувано на: Март 7, 2023 в 18:52 ч
Носителят на две шампионски титли на България и един от най-обичаните български професионални боксьори Йосиф Панов – Пепелянката се качва на ринга като претендент за интернационалната титла в полусредна категория на организацията UBO. Негов опонент ще бъде носителят на световната титла за младежи на UBO и тази на интернационалната на UBF Едмонт Зефи. Дългоочакваният сблъсък ще се играе на 6 април с гр.София в мач – кулминация на вечерта от 53-тото издание на MAX FIGHT.

Двубоят е пръв в историята на най-големия боен шампионат на Балканите, който в партньорство с боксовия промоутър „Alexeev Boxing“ доведе до реализация на престижната среща. От щаба на 26-годишния Панов заявиха желание да атакуват титлата още в края на 2022 година, а Пепелянката проведе интензивна подготовка през отминалите месеци на настоящата година.

Престижната  организация UBO има едни от най-доказаните имена в професионалния бокс. Носители на титли в полусредна категория тук са еквадорецът Арнолд Гонзалес, който е и шампион на Южна Америка, както и украинското острие Дмитро Зубко.  Европейски шампион в същата категория на UBO е топ ръкавицата на Италия Джовани Ди Антони, като всеки един от тези боксьори е претендент за Световната титла.

Шампион в интерконтиненталната титла на UBO в категория cruiserweight и носител на пояса е и Рой Джоунс Джуниър, в края на кариерата си.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес