Зареждане

Wladimir Klitschko срещу Lucas Browne на 10 декември?

Wladimir Klitschko срещу Lucas Browne на 10 декември?
Публикувано на: Октомври 20, 2016 в 09:00 ч
 
Wladimir Klitschko може да се изправи срещу австралиеца Lucas Browne за вакантните световни титли във версии WBA и IBO, съобщават различни източници от Германия. Двубоят би трябвало да се състои на 10 декември в германския град Хамбург.


В последно време се дискутираше евентуален двубой между Klitschko и световния шампион във версия IBF Anthony Joshua, но преговорите в тази посока вървят към провал, тъй като срещата няма как да бъде и за титлата във версия WBA.

Титлите във версии WBA, WBO и IBО станаха вакантни, след като Tyson Fury оваканти поясите, за да стартира лечение на менталните си проблеми. Преди това пък лицензът му бе отнет от Британския боксов борд, заради употреба на кокаин.

Основното желание на Wladimir Klitschko е да си върне пояса във версия WBA, който той намира за "най-стар и най-престижен", което обаче няма да бъде възможно при евентуална среща с Anthony Joshua. Поради това неговият екип стартира преговори с Lucas Browne, който е т.нар. “редовен” шампион на WBA. Той спечели пояса през месец март, когато записа нокаут над ветерана Ruslan Chagaev. В последстие той му бе отнет поради положителен допинг тест, но след това австралиецът бе оправдан, след като стана ясно, че той е консумирал със заразена храна.

В случай, че Wladimir Klitschko действително се изправи срещу Lucas Browne на 10 декември, Anthony Joshua остава без опонент за същата дата в Манчестър. Говори се, че негов съперник би могъл да бъде българският европейски шампион Кубрат Пулев.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес