Зареждане

Wladimir Klitschko се сравни с връх Еверест

Wladimir Klitschko се сравни с връх Еверест
Публикувано на: Април 13, 2017 в 11:04 ч
 
Световният шампион Anthony Joshua и бившият такъв Wladimir Klitschko се изправят един срещу друг на 29 април на ст. “Уембли” в Лондон.


Joshua е фаворит на букмейкърите за краен успех, но 41-годишният украинец предупреди AJ, че го очаква предизвикателство, което той никога не е срещал до този момент в кариерата си. Нещо, което той оприличава на изкачване на връх Еверест.

Klitschko дори се подигра на изявлението на Joshua, който разкри, че мечтае да стане първият милиардер в бокса.

“На 29 април ще се бия с човек, искащ да бъде милиардер. Приятели, срещу колко човека, искащи да бъдат милиардери, сте се “били” през живота си? Аз срещу нито един”.

Той отрече и твърденията, че вече върви надолу в кариерата си, сравнявайки своето дълголетие в бокса с най-високия връх в света.

“Моля извинете ме, ако ви звуча арогантно, но нека дам пример, паралел - връх Еверест, най-високата планина в света”.

“Той е там. Там е от дълго време и ще продължи да бъде така. Можете да го изкачите в определен момент от годината - две седмици през април, ако не се лъжа.”

“Можете да стигнете върха и да кажете - “изкачих Еверест”. Тогава обаче трябва да бързате обратно надолу, защото иначе той ще ви повали, ако пропуснете времето за това.”

“След като сте долу, много хора са загинали там. Някои са успели, други - не. Но някои са се завърнали. Връх Еверест обаче все още е там. Можем ли да кажем, че връх Еверест е победен? Той все още е там, а през Април ще оживее отново”.

Joshua посети тренировъчния лагер на Klitschko, когато той се подготвяше за двубоя си с Кубрат Пулев през 2014 година. Wlad разкри, че е останал впечатлен от него.

“Тогава той все още бе много “суров”. Той стоеше отстрани и наблюдаваше. Понякога трябва да бъдеш тих и просто да гледаш. Той наблюдаваше всичко.”

“Това е необикновено. И преди олимпийски и световни шампиони са посещавали лагерите ми. Тяхното поведение е тотално различно. Аз харесах поведението на AJ. Той не се опитваше да впечатли никого. Той стоеше отстрани и не говореше много. Просто гледаше и се учеше, задаваше въпроси. Беше много възпитан. Беше различен от останалите”.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес