Зареждане

Впечатляващ дебют на Рами Киуан – срази поляк в Париж

Впечатляващ дебют на Рами Киуан – срази поляк в Париж
Публикувано на: Юли 28, 2024 в 16:11 ч

Източник: БФ по бокс

Европейският ни шампион Рами Киуан се класира с лекота за 1/8-финалите на олимпийския турнир по бокс в Париж. В категория до 71 килограма нашият представител срази поляка Дамян Дуркач с 5:0 съдийски гласа.

Националът ни започна срещата по-предпазливо и обрано. В първия рунд той търсеше точната дистанция, а съперникът му се хвърли здраво напред, което му донесе и лек аванс в съдийските карти. Агресията на поляка бе умело използвана от национала ни, който контрира отлично действията на съперника във втория рунд, а съдията също видя нечисти действия, за да му отнеме точка от актива. Това още повече озвери Дуркач, но Рами му отговори с чудесни попадения, за да обърне развоя в съдийските карти. В третия рунд националът ни продължи много уверено и със самочувствие, докато съперникът му все така действа нечисто, за което получи още едно предупреждение, а оттам и бетонира победата на Киуан.

Така на 31 юли Киуан ще се изправи срещу поставения под №1 в схемата – Шанън Дейви от Австралия. Двубоят трябва да се проведе от 12:32 часа. Утре ни очаква още един български мач на ринга в Париж. Радослав Росенов ще играе втората си среща в категория до 63.5 килограма. Той ще боксира с първия поставен в схемата Уайет Санфорд. Срещата е от 12:48 часа.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес