Зареждане

Внукът на Мохамед Али продължи да побеждава слабаци

Внукът на Мохамед Али продължи да побеждава слабаци
Публикувано на: Октомври 31, 2022 в 00:00 ч
Ако говорим за най-големите величия в бокса, тогава много хора ще споменат Мохамед Али. Легендата, чийто прякор е 'Най-Великият', направи огромен принос за спорта. Няма да преувеличим, ако кажем, че той не само промени американското общество, но и света като цяло.

Да, Мохамед имаше поражения на ринга, но беше запомнен като велик победител. Между другото, Али създаде боксова династия. Дъщеря му Лейла спечели всичките 24 битки на професионалния ринг, като взе много трофеи.

Сега на сцената е внукът на Мохамед, 22-годишният Нико Али Уолш, който гради кариера в средна категория. Логично е, че Уолш активно използва голямото име на дядо си. Благодарение на дядо си, Али-младши вече се радва на популярност, въпреки че като цяло все още не е постигнал нищо.

Снощи Уолш проведе седма битка в кариерата си - и отново спечели. Негов опонент беше 29-годишният Били Вагнер със слаб рекорд от 5 победи и 2 загуби. След кратко разузнаване внукът на Али вдигна темпото и няколко пъти проби защитата на Били, разбивайки лицето му.

Тогава той започна откровено да се заблуждава - и загуби втория кръг! В края на двубоя аутсайдерът реши да влезе в размени, в които изглеждаше достоен. Но не беше възможно да се направи изненада - Уолш спечели с единодушно решение (58-56, 58-56 и 59-55).

Внукът на Мохамед имаше доста слаб двубой, като имаше трудности срещу средняк. Уолш продължава да побеждава или откровени боксови чували, или момчета, които просто не приемат спорта насериозно. Това е доста притеснително, защото Уолш има големи цели, а така няма да ги постигне.

Той вече има седем професионални мача с почти никакво ниво на опозиция. Да, в първите битки трябва да спечелите увереност, но процесът не търпи забавяне. Мохамед Али в 5-тата си професионална битка се би с Дони Флиман, боксьор, който имаше 22 победи с нокаут, включително над бившия шампион Езард Чарлз.

Уолш има нужда от промяна. Всеки нов противник трябва да бъде по-силен от предишния, защото това е единственият начин да развиете таланта, заложен в природата. Али-младши трябва да остави слабаците на новобранците, а не да продължава да се бие с тях.







Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес