Зареждане

Владимир Кличко дава съвети на Усик за битката с Фюри

Владимир Кличко дава съвети на Усик за битката с Фюри
Публикувано на: Април 8, 2024 в 14:00 ч
На 18 май в Саудитска Арабия трябва да се проведе дългоочакваната битка за титлата абсолютен световен шампион в тежка категория. Александър Усик и Тайсън Фюри най-накрая ще се срещнат на ринга. Първоначално битката беше насрочена за 17 февруари. Но "Циганският крал" получи аркада и беше принуден да се откаже от срещата.

Сега боксьорите продължават активно да се подготвят за битката, а до нея остава малко повече от месец. Заслужава да се отбележи, че двамата се опитват да се изненадат взаимно. Усик опита много неща в подготовката си. Играеше футбол и правеше спаринги със съвсем различни боксьори. И сега реши да включи в подготовката легендарния Владимир Кличко.

Разбира се, Кличко не може да излезе на ринга или директно да участва в тренировка. Но Александър разказа как точно Владимир участва в лагера.

„Да, говорим с Владимир Кличко. Владимир ми дава съвети, но сега това е тайна.", сподели Усик.

Струва си да се отбележи, че този избор на помощник предизвиква малко скептицизъм. Първо, не е съвсем ясно колко точно е потопен Владимир в реалностите на съвременния бокс. Кличко приключи професионалната си кариера през април 2017 година, което е преди почти 7 години.

Но още по-любопитен е фактът, че именно Фюри се превърна в човека, който дерайлира кариерата на Кличко. Тайсън и Владимир се биха на 28 ноември 2015 година в Германия. Фюри му изнесе лекция и го победи с решение, за да го свали от върха в тежка категория. 

Кличко настояваше за реванш, който беше уговорен, но за съжаление не се случи. Фюри доброволно се отказа от шампионските си титли поради невъзможност да ги защити заради психологически проблеми, депресия и проблеми с наркотиците. След това Владимир се би с Антъни Джошуа, който го нокаутира и го прати в пенсия.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес