Зареждане

Виталий Кличко: Ще се бия на първите редици срещу Русия

Виталий Кличко: Ще се бия на първите редици срещу Русия
Публикувано на: Януари 14, 2022 в 05:00 ч
Бившият световен шампион по бокс в тежка категория, кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че е готов да защитава Украйна на фронта. В началото на месеца Кличко сподели, че Украйна е във война и обиди руския президент Владимир Путин, като го определи като "гангрена". 

Украинският герой Кличко беше шампион по бокс и записа 45 победи и 2 загуби на ринга. Той започна да участва в учения за териториална отбрана в Киев, където е кмет от 2014 година.  

В последните месеци напражението между Украйна и Русия се изостря. Западни официални лица и медии обвиниха Москва, че събира войски и ресурси с потенциално намерение да нахлуе в съседната си страна.

В интервю за Channel 4 News Кличко затвърди позицията си срещу Русия и се закани, че ще води война на първите редици. Ето какво още каза Кличко:

Нашата източна съседка не е доволна от решението ни да станем част от европейското семейство. Не искаме да се връщаме в СССР. Бяхме в СССР и виждаме бъдещето си като част от европейско семейство. 

Г-н Путин не е съгласен с това. Те имат идея да възстановят Съветския съюз, но ние не искаме да се връщаме в СССР. Ние виждаме бъдещето си като свободна демократична държава. 

Като бивш офицер прекарах много време в армията. Като бивш войник съм готов да защитавам страната си, да защитавам независимостта и териториалната цялост на Украйна. 

Ще се бия ли във война срещу Русия ? Да, разбира се. Ще се бия на преден план.

Правилна ли е позицията на Кличко ?

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес