Зареждане

Vasyl Lomachenko аут след контузия от срещата с Jorge Linares

Vasyl Lomachenko аут след контузия от срещата с Jorge Linares
Публикувано на: Май 31, 2018 в 09:26 ч

WBA шампионът в лека категория Vasyl Lomachenko (11-1, 9KO) трябваше да се завърне на ринга на 25-ти август - само три месеца след като победи Jorge Linares в Ню Йорк. За нещастие обаче, може би няма да го видим в действие до края на годината... в най-добрия случай.

В началото на седмицата стана ясно, че украинецът се е подложил на операция на дясното рамо, след като претърпя скъсване във втория рунд от срещата с Linares.

"Не можех да правя десни крошета и ми беше трудно да продължа срещата."



След скенера хирургът Neal ElAttrache коментира сериозността на случая:

"Очевидно е, че е имал извадено рамо, а това, което най-често се случва в такава ситуация, е разкъсване. При него е доста сериозно. В пъти по-сериозно от обикновеното."

Промоутърът на Lomachenko, Bob Arum сподели, че рамото му изскочило и се върнало обратно, така че е можел да продължи срещата, но когато се прибрал вкъщи го боляло толкова много, че решил да се подложи на скенер, където станал ясен случаят.

Lomachenko беше повален от Linares в шестия рунд, като това беше и първото поваляне в цялата му кариера. Срещата се преобърна в десетия рунд, когато шампионът в три дивизии вкара брутална комбинация от удари на опонента си, пращайки го на земята с изключително добър удар в тялото. Linares успя да се изправи, но болките бяха толкова силни, че реферът прекрати мача.

Ако всичко мине гладко, има шанс да видим Lomachenko отново в действие на 8-ми декември, когато от Top Rank ще имат събитие, което ще се излъчва по ESPN. "Hi-Tech" продължава в своето ново начинание.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес