Зареждане

В САЩ хвалят Кубрат Пулев, а в България го критикуват

В САЩ хвалят Кубрат Пулев, а в България го критикуват
Публикувано на: Ноември 30, 2021 в 04:00 ч
Миналия уикенд в Тексас видяхме първата галавечер на Triller от вида Triad Combat. Идеята на организаторите от Triller с новото шоу Triad Combat беше професионални боксьори да излизат срещу професионални ММА бойци. Triad Combat включва техники от бокс и ММА в агресивен и с бързо-темпо двубой, в който бойците са в триъгълен ринг, а рундовете са по 2 минути.

В главната битка на събитието им в Тексас българската звезда Кубрат Пулев успя да се справи с бившият шампион на UFC в тежка категория Франк Мир. Кобрата беше много по-добър от Мир и го нокаутира след страхотна комбинация от десен и ляв в главата. Франк беше нокаутиран, но някак си успя да се задържи на крака.

Чест му направи на Пулев, че не тръгна да вкарва още удари на Мир, защото Дан Мърглиота не се намеси адекватно, за да спре боя. Веднага след победата в САЩ заваляха хиляди позитивни коментари по адрес на Кобрата. Хиляди фенове са впечатлени от това, че Пулев не вкара допълнителни удари на Мир, които можеше да застрашат сериозно здравето му.

Малко са бойците, които се спират след нокаута и почти всички продължават да удрят, докато рефера не се намеси. Кобрата обаче не го направи и заслужава уважение за това. Сред хилядите коментари от САЩ може да видим фенове, които обявяват Пулев за легенда и човек с добро сърце заради това, че не удари Мир след нокаута. Друг фен сравни Пулев с генерал Максимус от „Гладиатор” и прекръсти Кубрат на Пулев Максимус - Милостивия.

Феновете в САЩ хвалят Кобрата, че показал страхотно спортсменство и бил истински джентълмен. Като цяло над 95 % от коментарите в социалните мрежи от феновете в САЩ по адрес на Кубрат са положителни и с голяма доза уважение. Друго обаче се случва в родната ни България, която Пулев гордо представлява и във всяка своя среща гордо вее знамето на родината ни.

И това не е от днес, още от битката си за шампионката титла срещу Джошуа обсъдихме това в нашия подкаст MMA.BG Live:


Относно последният му двубой срещу Франк Мир, който завърши с убедителна победа за Пулев още в първия рунд, в българските сайтове над 90 % от коментарите по адрес на Кубрат са негативни. Почти всички пишат с неуважение и припомнят неуспехите на Пулев, вместо да се радват на победата. Да, Кубрат не е идеален, но той и не трябва да бъде.

Трябва да се радваме на неговите успехи, защото едва ли в следващите години ще имаме eвропейски шампион по бокс за професионалисти в свръхтежка категория (2012), европейски шампион по бокс при младежите – (2009) и двукратен претендент за световните титли в тежка категория.

Може да сравним Пулев с Бадр Хари. Легендата от Мароко също говори много, но въпреки това феновете в Мароко не спират да го подкрепят. Хари може и да губи последните си битки, но феновете винаги са зад него, обичат го и пълнят залите за неговите битки.

Българите трябва да сме единни и да се подкрепяме, защото само така държавата ни ще има бъдеще. За съжаление ние сме разединени и виждаме какви са резултатите, както в спорта, така и в държавата и във всеки един аспект на обществото ни.

В крайна сметка всеки човек, който се качва на ринга и рискува своя живот, за да забавлява феновете е достоен за уважение.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес