Зареждане

Усик: Критиките към Джошуа са несправедливи

Усик: Критиките към Джошуа са несправедливи
Публикувано на: Юни 7, 2023 в 00:00 ч
Шампионът на WBO, IBF, IBO и WBA в тежка категория Олександър Усик смята, че неговият последен съперник Антъни Джошуа е получил несправедливи критики за последния си мач.

Усик завоюва короната в тежка категория през 2021 г. с единодушно решение в дванадесет рунда над Джошуа. Той повтори това постижение, с още една победа по точки над Джошуа година по-късно в договорения им реванш.

Джошуа, бивш двукратен световен шампион, успя да отвърне на удара през април, с победа по точки над Джърмейн Франклин. Това беше първият двубой на Джошуа с новия главен треньор Дерик Джеймс.

Много наблюдатели очакваха Джошуа да спре Франклин в рамките на рундовете, но битката се оказа по-трудна от очакваното.

Някои критици смятат, че на Джошуа му липсват същата агресия и желание, които той показваше през по-голямата част от кариерата си. Изглежда, че е популярно мнението, че психиката на Джошуа се е променила, след като през 2019 г. той претърпя загуба със спиране от Анди Руис.

Усик не е съгласен с това. Той смята, че британската звезда се нуждае от повече време, за да се прегрупира след неуспехите си.

"Мисля, че Джошуа просто се нуждае от още малко време, за да се възстанови. Той е страхотен боец и голяма личност", заяви Усик пред Boxing King Media.

"Кои са тези хора, които го съдят? Кои са съдиите? Те излизали ли са някога на ринга? Тренирали ли са някога и усещали ли са тази болка? Те нямат право да казват това. Ако искаш да говориш за боец, трябва поне веднъж в живота си да се качиш на ринга и да минеш през сериозна спаринг сесия. Поне за един рунд, за три минути. Тогава ще имаш право."

В момента се очаква Джошуа да се завърне през месец август. За тази дата се проучва възможността за реванш с Дилиън Уайт. В случай че Джошуа надделее, целта му е да се сблъска с бившия шампион на WBC в тежка категория Деонтей Уайлдър през декември в Саудитска Арабия.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес