Зареждане

Усик към руснаците: Ако сте наши братя, тогава спрете войната!

Усик към руснаците: Ако сте наши братя, тогава спрете войната!
Публикувано на: Февруари 27, 2022 в 00:49 ч
Шампионът в тежка категория на WBA (Super), IBF, WBO и IBO Александър Усик призова руснаците да сложат край на войната. Вече минаха няколко дни, откакто Русия нахлу в Украйна и започна война със своите съседи.

Украйнската боксова звезда е доста сдържан по темата и не е като братята Кличко, които са готови да се бият на фронта. Усик иска нещата да се решат с преговори и призова Путин да преговаря и да няма претенции.

Шампиона каза на руснаците, че ако ги считат за православни братя, тогава да спрат войниците, които влизат в Украйна. Ето какво още каза Усик във видео, което пусна в социалните мрежи:

"Добро утро на всички. Казвам се Александър Усик. Бих искал да се обърна към народа на Русия. Ако се смятате за наши православни братя, тогава не позволявайте на децата си да тръгват към страната ни. Не се бийте с нас.

Също така се обръщам към президента Владимир Путин. Можете да спрете тази война. Моля, просто седнете и преговаряйте с нас без претенции. Нашите деца, съпруги и баби се крият по мазетата.

Ние сме тук, в собствената си държава. Не можем да го направим по друг начин. Ние се защитаваме. Спрете! Спрете тази война!! НЕ НА ВОЙНАТА!!"

Различни анализатори очакват войната да спре в първите дни на март. Има обаче и вероятност този конфликт да прерасне в по-голям и нещата да стигнат до световна война.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес