Зареждане

Umar Sadiq: Опонентите ми не ме плашат

Umar Sadiq: Опонентите ми не ме плашат
Публикувано на: Март 13, 2018 в 11:24 ч

Бивш счетоводител, модел и боксьор, който си заслужава вниманието - това е Umar Sadiq. Вижте какво има да ви каже той в едно от последните си интервюта:

Беше ли нервен, когато дебютира на професионалния ринг, след като се отдал на почивка за известно време?

Нямаше особена разлика. Все се биеш с други мъже, които се опитват да те наранят.

Обикновено съм балансиран човек. Обичам нещата да се случват с моето темпо. По време на дебюта беше същото.

Не бях нервен. Повече се притеснявах за доброто си представяне. Но това чувство го имах и при аматьорите. Всичко е документирано - имах някои лоши решения. Повече се притеснявах за съдиите, отколкото за опонентите. И това дори да се изправям срещу най-добрите в страната или в света. Опонентите ми не ме плашат.

Мислиш ли да останеш в суперсредна категория?

Като цяло, бих искал да се кача в по-горна категория. За момента полутежката категория е доста оживена. След 5 години навярно пак ще бъде и сигурно тогава ще се прехвърля. Искам да се установя в суперсредна и да доминирам известно време. Ако все още има движение тогава и има подходящи срещи, може да остана, но в противен случай ще се кача в по-горна дивизия.

Винаги съм бил в полутежка категория. Наблягах повече на представянето си, отколкото на самото тегло.

Набелязал ли си някои бойци в суперсредна категория, срещу които искаш да се изправиш?

Истината е, че искам всички. Ако продължават с бокса, шансът да се изправят срещу мен е голям. Може друг турнир като WBSS да се появи. Може и някой да има титла, която да искам. Може и обратното. Феновете може да искат дадена среща. Понякога изникват различни вражди от нищото. Никога не се знае. Всякакви могат да бъдат причините за една среща.

Има много бойци, които си струва да бъдат следени. Придържам се към простотата и съм се съсредоточил върху себе си.

Искаш ли да се придвижиш бързо или предпочиташ да се развиваш крачка по крачка?

Винаги съм бил за бързото придвижване. Представянето на Lawrence ме радва изключително. Той не само ми е партньор, но и добър приятел. Неговият успех е и мой. Заедно празнуваме за постиженията си. Това за мен е доказателство, че всичко е възможно. Трябва да оценим труда му. Среща след среща, всеки ден го виждам колко усилия полага в развитието си. Нещата просто си дойдоха на мястото. Нямаше как да се планира това, което се случи.



Беше счетоводител, а сега освен боксьор си и модел?

Извън бокса съм модел, да. Много от бойците имат друга работа - понякога дори и карат и нощни смени. Не мога да си представя да работя нещо такова и да трябва да тренирам както тренирам сега. Уважение за всички, които успяват да съчетаят нещата.

В бокса е главната ми кариера. Това с моделството е нещо странично.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес