Зареждане

Ули Вегнер: Тренировъчният план на Кубрат е доста сложен

Ули Вегнер: Тренировъчният план на Кубрат е доста сложен
Публикувано на: Септември 11, 2017 в 07:42 ч
Източник: novsport.com
Треньорът на Кубрат Пулев Ули Вегнер призна пред немските медии, че разширената подготовка за мача с Антъни Джошуа е сериозно предизвикателство, съобщава novsport.com.

Легендарният специалист обаче отсече, че този път Кобрата няма да тръгне с грешна тактика срещу британеца, както направи това с Владимир Кличко през 2014-а.
 
"Планирали сме всичко, за да може да е готов за този двубой. При всички положения обаче тренировъчният план на Кубрат за мача му с Джошуа е доста сложен и е предизвикателство за нас. Той искаше да се готви по модела с предишния му треньор, но му дадох да разбере, че това няма да се случи. Аз съм човекът, който определя плана за подготовка. В мача с Кличко тактиката му бе тотално сбъркана, оттам дойде и загубата. Затова сега ще се готви по много по-различен начин за Джошуа", коментира Вегнер.

Самият Кубрат пък признава, че е започнал подготовка за сблъсъка на 28 октомври с преходи на Витоша.
 
"Правих преходи по 5 часа, но това не е проблем за мен. Извън железния режим, който си поставих, не съм спирал да поддържам форма. Но няма и смисъл да се скатавам, защото в това няма логика. Качиш ли се на ринга, плащаш скъпо за всяка пропусната тренировка", споделя Кобрата.

Той ще има възможността да се изправи лице в лице с Антъни Джошуа още утре. В понеделник следобед е първата им съвместна пресконференция.

Тя ще се проведе на "Принсипалити Стейдиъм" в Кардиф, по-малко от 50 дни преди боя на двамата за титлите на британеца.

Българинът ще се опита да стане първият в историята, който съумява да спечели срещу Ей Джей на професионалния ринг. Олимпийският шампион от Лондон 2012 няма поражение в 19 мача, печелейки всеки един от тях с нокаут.

27-годишният британец е сочен за категоричен фаворит, като залози за него се приемат срещу скромния коефициент от едва 1,03. Ставката за 9 години по-опитния Кубрат пък е впечатляващата - 13.

Първата пресконференция в понеделник в Кардиф ще се проведе по подобие на онази преди 3 години в Хамбург. Тогава Кобрата и Владимир Кличко отново се срещнаха близо два месеца преди мача им, за да го промотират, с цел да се разпродадат местата.

Билетите за 80-хилядния стадион в столицата на Уелс ще бъдат пуснати в мрежата в понеделник, но само за членове на "Мачруум Боксинг". Във вторник те вече ще са в свободна продажба, като най-евтините са по 40 паунда (85 лева), а най-скъпите ВИП талони -1500 паунда (около 3200 лева).

Междувременно стана ясен поредният подгряващ двубой на големия мач. Организаторите на събитието в Кардиф на 28 октомври са се погрижили да се проведе поне още един бой в тежка категория. Той ще противопостави Линрой Томас на Дейвид Алън.

Първият е роден в Ямайка и живее в САЩ, като това ще бъде втори пореден сблъсък между тях. През месец май Томас спечели британската титла след смесено решение в Шефийлд.

За Алън пък това ще е възможност за реванш. Освен тази битка вече бяха обявени официално още две такива. Първата противопоставя Халид Яфай на Шо Ишида за световната титла на WBA в категория супермуха, а в другата ще се срещнат франк Бульони и Калъм Джонсън за пояса на британската общност в лека тежка.

Галавечерта стартира в 21:00 часа българско време, а мачът на Кобрата с Антъни Джошуа се очаква да се проведе около 00:30 на 29 октомври.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес