Зареждане

Угас шокира Пакиао - победи го със съдийско решение

Угас шокира Пакиао - победи го със съдийско решение
Публикувано на: Август 22, 2021 в 09:28 ч
Снимка: TUDN MEX
Кубинският ветеран Йорденис Угас победи Мани Пакиао със съдийско решение при 12-рундовата им битка за титлата в полусредната категория на WBA. Угас прие двубоя с кратко предизвестие, след като Ерол Спенс отпадна заради контузия.

Ветеранът показа дисциплина и постоянство в левите прави удари и контрираше добре с дясната.

Тримата странични съдии дадоха победата в полза на Угас.

Статистиката показва, че той е нанесъл с 21 повече удара от Пакиао.

"Много съм развълнуван," сподели Угас след битката. "Искам да благодаря на Мани Пакиао, че ми даде този шанс на ринга днес. Казах ви, че съм шампион и го доказах."


35-годишният Угас е бронзов медалист от летните Олимпийски игри през 2008-ма. Той бяга от Куба след това и живее и се състезава от Маями. В момента той е със статистика 27-4, като е спечелил 12 от последните 13 битки.

"Моите уважения към Пакиао, но спечелих битката... имахме само 2 седмици за тренировка, но слушах треньора си и всичко се получи."

42-годишният Пакиао (62-8-2) бе сочен за огромен фаворит. Той не даде индикация дали това ще бъде последния му двубой. Той е сенатор и може да се кандитатира за президент на Филипините.

"Не знам," отговори Пакиао на въпрос дали ще се боксира отново. "Нека първо си почина и после ще взема решение дали ще продължа с битките... Ще направя изявление следващия месец, за това че ще се кандидатирам за президент. Знам, че това е голям проблем за боксовата ми кариера. Но искам да помагам на хората."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес