Зареждане

Уайлдър: Загубих от Паркър, защото не се аклиматизирах достатъчно

Уайлдър: Загубих от Паркър, защото не се аклиматизирах достатъчно
Публикувано на: Февруари 17, 2024 в 02:00 ч
Изглеждаше като напълно едностранна битка, но Дионтей Уайлдър настоява, че Джоузеф Паркър не е равен на него.

Всички фенове на бокса сигурно не са пропуснали случилото се на 23 декември миналата година в Рияд. Шейховете на Саудитска Арабия организираха звездна галавечер, в която пуснаха Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър да се бият. И на двамата в тежка категория беше обещано, че ако спечелят, ще се бият помежду си през пролетта на новата година.

Докато Джошуа нямаше проблеми с опонента си Ото Валин, Уайлдър имаше много проблеми с елитния боксьор. Уайлдър изоставаше през всичките дванадесет рунда срещу Паркър, като едва нанесе няколко удара и беше много близо до загубата с нокаут.

В крайна сметка "Бронзовият бомбардировач" пое напълно категорична загуба по точки, след което както фенове, така и много колеги от бранша го посъветваха да окачи ръкавиците. Изглежда обаче Уайлдър не се интересува какво мисли публиката. Самият той изгледа двубоя с Паркър през замъглени очила и стигна до съвсем различно заключение от останалите 99% от зрителите.

„Не виждам Паркър като заплаха. Честно казано дори не усетих ударите му. Той не ми направи нищо в тази битка. Още на следващия ден се върнах във фитнеса и отново работих здраво. Единственият проблем, който имах беше с гърба, но той ме тормозеше още преди мача. 

Е, тогава мразех да пътувам. Това пътуване ми отне повече от 20 часа. Не се аклиматизирах достатъчно и вече беше време за срещата. Паркър, който е базиран в Европа, беше на място за 2 до 3 часа. Но това са неща, с които никой не се занимава и на никого не му пука.“, каза Уайлдър пред ES News.

Ще успее ли Уайлдър да се върне към победите ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес