Зареждане

Уайлдър бил пред пенсиониране, но статуята му го мотивирала отново

Уайлдър бил пред пенсиониране, но статуята му го мотивирала отново
Публикувано на: Септември 28, 2022 в 09:24 ч
Не всеки получава статуя в реален размер, направен по негов образ.

Не всеки, разбира се, е и Дионтей Уайлдър.

Бившият шампион в тежка категория и олимпийски бронзов медалист от Алабама, сериозно обмисляше да окачи ръкавиците след загубата си с нокаут от Тайсън Фюри в тяхната трилогия миналия октомври. Но 36-годишният Уайлдър очевидно е променил мнението си, след като присъства на публично откриване на статуя в реален размер, направена по негово подобие миналия май в родния му град. Видимо емоционалният Уайлдър можеше да бъде видян да приема честта с възторг във видеоклипове, уловили момента.

Ако не беше този специален момент, Уайлдър в скорошно интервю каза, че може би щеше да се откаже от бокса. Вместо това, боксьорът в тежка категория е готов да се завърне на ринга за първи път от една година насам срещу Робърт Хелениус на 15 октомври в Бруклин, Ню Йорк.

На всичкото отгоре Уайлдър настоя, че сега иска да се бие с всички желаещи, включително такива като Анди Руиз, Антъни Джошуа и обединения шампион Александър Усик. Уайлдър каза, че е бил трогнат от показаната на подкрепа и уважение, които получи по време на публичната церемония за неговата статуя, което му показа, че трябва да продължи да се занимава с бокс.

„Това, което наистина ме докосна в този момент беше осъзнаването, като 'по дяволите, светът наистина има нужда от мен'“, каза Уайлдър в подкаста The Last Stand с Браян Къстър. „Наистина мотивирам хората. Въпреки че вече знаех това, стана още повече... когато получих статуята си – Когато получих статуята си и това постави всичките ми постижения в камък, вие гледате към една ходеща, жива легенда. Вече няма значение какво казват моите поддръжници или моите хейтъри, когато всички приказки умрат, тази статуя остава издигната. Тази статуя остава там завинаги, „докато Бог не дойде и не я отнеме или се случи някакво бедствие... да видя толкова много хора да идват за откриването и жени, и мъже да са там и да покажат своята признателна страна – обичам това.“


Уайлдър каза, че основната причина, която му е подсказвала, че вече не иска да се бие, е била, когато е открил, че му липсва желание да отиде на фитнес малко след последната му битка с Фюри, която завърши с брутален нокаут на Уайлдър на платното в 11-ия рунд . След като спечели титла и несметни милиони досега в своята боксова кариера, Уайлдър беше убеден, че пенсионирането е разумно предложение.

„Много пъти и си мислех дали да се върна на ринга или не“, каза Уайлдър. „Много пъти преди си мислех „кога ще свършиш? Това ли е.“ И понякога ще седите и ще мине седмица, ще минат две седмици и тогава ще получите онова желание да се върнете във фитнеса, ще искате да се върнете и да ударите нещо, да сте целите в пот, миризмата на фитнес. Всичко това, цялата атмосфера.

„Този път беше различно. Не изпитвах това желание. Не изпитвах това чувство на желание да удрям, да ходя на фитнес и да усещам атмосферата, потта и разговорите за бокса, всички тези различни неща... просто не ги усещах. И месеци наред не изпитвах това желание. Наистина не знаех дали ще се върна. Когато си успешен чернокож като мен и това, което имам не само отвътре, но и отвън на ринга, е трудно да решиш – връщаш ли се отново? Особено когато вече нямам нужда да работя.

„Връщаш ли се? Защото повечето бойци в този бизнес са в него само за да излязат от бедността. Искаме да можем да се измъкнем от лошата ситуация и да подкрепим семействата си преди всичко. Когато си постигнал толкова много и си направил това и си прав като мислиш защо да се връщаш на ринга?

В бокса няма никой роден със сребърна лъжица... влезте в бокса. Ето защо спортът се състои от момчета, които са били в затвора или идват от селски райони, дилъри на наркотици, убийци, всичко, което имате в затвора, ще намерите в бокса.“

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес