Зареждане

Теофимо Лопес победи с единодушно решение Стив Клагет

Теофимо Лопес победи с единодушно решение Стив Клагет
Публикувано на: Юни 30, 2024 в 09:35 ч
В 48 професионални двубоя канадският боксьор Стив Клагет е бил спрян само веднъж - в последния рунд през 2011 г., когато Владимир Кличко беше шампион в тежка категория, Терънс Крауфорд - обещаващ перспективен боксьор в лека категория, а Теофимо Лопес - на 13 години.

Лопес не успя да стане вторият човек, спрял издръжливия боксьор от Калгари, Алберта, в събота вечер, но това не беше поради липса на усилия. Бруклинчанинът Лопес пласираше най-много удари в кариерата си, нанасяйки 282 от 619 силни удара, докато стигна до единодушно решение, за да запази титлата си на WBO в полусредна категория в главното събитие на ESPN от Маями Бийч, Флорида.

Клагет (38-8-2, 26 нокаута) започна добре, като в първия рунд избута Лопес през ринга и към въжетата със силен удар.


Във втория Клагет продължи да оказва натиск, като използваше удара си, за да затвори пространството пред Лопес и да работи отблизо, притискайки опонента си. Носителят на пояса не се притесняваше, търсеше възможности да противодейства на натиска на Клагет, но трудно успяваше да нанесе нещо наистина значимо.

Към края на втория обаче Лопес започна да се чувства удобно в работата си с краката и ъглите и започна да намира успехи между ударите на претендента. Това продължи и в третата част, когато Лопес се отдръпна и привлече Клагет към своите контраатаки. Клагет все още се справяше добре, но вече беше трудно да се види как ще успее да постигне победа, след като Лопес беше напълно готов.

В четвъртия рунд Лопес (21-1, 13 нокаута) намери своята зона на комфорт. Той нанасяше бързи удари, които неколкократно пречеха на Клагет да нанася своите удари, а също така държеше канадеца на идеалната дистанция, за да може Лопес да пуска овърхенд и десни ъперкъти, един от които видимо скова Клагет.

Клагет обаче нямаше намерение да се откаже и в рундове 5, 6 и 7 продължаваше да натиска напред и да принуждава Лопес да е активен, дори когато по-тежките удари попадаха в главата му. Огромен контраудар повали Клагет назад в 8-ия рунд, което накара Лопес да започне с комбинации, но боксьорът от Алберта бързо се опомни и до края на рунда отново се втурна напред.

Бърза комбинация от три удара на Лопес попадна в 9-ия рунд и въпреки че Клъгет сякаш намери втори дъх в 10-ия рунд, той все още не успя да наруши ритъма на контраударите на Лопес. Също така обаче Лопес изглеждаше все по-примирен с това, че ще изкара дистанцията, тъй като се съсредоточаваше най-вече върху това да държи Клагет на разстояние, вместо да се ангажира изцяло с опит да нокаутира своя съперник.

Когато прозвуча последният гонг, единствената интрига беше дали Клагет ще спечели рундове; той спечели един, с една оценка, тъй като Лопес се оказа победител със 120-108, 120-108 и 119-109.

Въпреки че да не успееш да спреш Клагет едва ли е срамно, остава фактът, че след като в първите си 16 мача отбеляза 12 нокаута, всичките в лека категория, Лопес има само един в пет. Въпреки това той заяви след мача, че се цели още по-високо.

"За да бъда честен - ще бъда откровен с вас, момчета - чувствам, че с това намаляване на теглото и всичко останало, тялото ми расте", каза той на ринга пред Бернардо Осуна от ESPN. "И въпреки че не изглежда, че мога да се справя със себе си на тази категория, вярвам, че ще опитам. Наистина вярвам, че мога, и искам тези велики шампиони".

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес