Зареждане

Теофимо Лопес можеше да умре в битката с Джордж Камбосос

Теофимо Лопес можеше да умре в битката с Джордж Камбосос
Публикувано на: Декември 6, 2021 в 02:00 ч
Бившият безспорен шампион в лека категория в бокса Теофимо Лопес е бил близо до смъртта в последната си битка. Той заложи титлите си в битката с Джордж Камбосос, която се проведе на 27-ми ноември в Ню Йорк.

Теофимо загуби със съдийско решение и се раздели с титлите, както и непобедения си статут. В интервю за ESPN д-р Линда Дал реши да коментира като професионалист боя между Лопес и Камбосос. Ето какво я навежда на мисълта, че Лопес е оцелял по чудо в тази битка:

Теофимо можеше да умре със сигурност. Не мога да си представя как дишаше. Изглеждаше така, сякаш някой е закачил 300-килограмов комплект гири на гърдите му. Сякаш шията и гърдите му бяха в менгеме. Имаше късмет, че не умря. Въздухът беше в гърдите, сърцето и шията му - места, където не трябваше да бъде. 

Ако беше получил удар във врата или гръдния кош по определен начин на определено място, той може да получи колапс на белия дроб. Той моментално щеше да падне и нямаше да може да диша и щеше да му трябва тръба в гръдния кош.

В своя акаунт в социалните мрежи Лопес потвърди думите на лекарката и написа следното:

Само атлетите разбират големината на напрежението, което понасяме всеки ден. Здравето ми не е оправдание, а ФАКТ! Почти умрях за хора, които не се интересуваха от нас. 

Всичко, което сме в образа на хората е знак за долар. Благодаря ти, Боже, че ме благослови с още живот, за да може синът ми да има своя баща в живота си. Цялата моя слава отива на теб, Господи!


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес