Зареждане

Teddy Atlas: 117:111 - Никой не е толкова некомпетентен, това е корупция!

Teddy Atlas: 117:111 - Никой не е толкова некомпетентен, това е корупция!
Публикувано на: Юли 3, 2017 в 11:00 ч
 
Ветеранът при треньорите и експерт аналитик в ESPN Teddy Atlas беше разгневен, след като Manny Pacquiao загуби световната си титла в WBO от Jeff Horn след съдийско решение в неделя следобяд пред около 51000 души в Бризбейн.
 
11-кратния световен шампион влезе в тази битка като тотален фаворит, но не излезе като победил от нея. Все пак, Pacquiao доминираше в по-късните рундове на срещата и дори разклати Horn в 9-тия рунд.
 
Дългогодишния треньор на Pacquiao Freddie Roach предсказа, че битката ще бъде кратка и сладко, но Horn, който е спечелил последните си 17 мача не беше на това мнение и доминираше в началните рундове на срещата.
 
Съдиите в крана сметка отсъдиха 117-111, 115-113 и 115-113 в полза на Jeff Horn.
 
Roach беше казал по-рано през седмицата, че ще помисли да посъветва Pacquiao да се пенсионира, ако загуби тази битка, но ще зависи и от това как се е представил.


 
От лагера на Pacquiao говориха за реванш с Mayweather, ако той победи Horn, надявайки се да отмъстят за загубата по точки през 2015 в тяхната мега битка. Това вече е далечна възможност.
 
Pacquiao, който влезе в тази битка с рекорд 59-6-2, 38 нокаута, защитаваше титлата на WBO, която спечели по точки срещу Jessie Vargas през ноември миналата година.
 
"Това е само едно от тези две неща, това е или некомпетентност, или корупция. Когато видя резултат 117-111, не мисля, че някой може да е толкова некомпетентен, съжалявам. Ако познавате този спорт, ако гледате този спорт, просто не може да бъдете толкова некомпетентен.", заяви Atlas.
 
"Вижда се кой пласира чисти удари, кой просто размахва ръце, кой не пласира добри удари, кой почти беше нокаутиран, не може да бъдете толкова некомпетентен, така че какво друго би могло да бъде? Корупция. Нищо друго, съжалявам. Обичам този спорт. Това е най-великия спорт в света. Беше страхотен ден, страхотна вечер. Беше страхотно за феновете на стадиона и за тези пред екрана. Беше страхотно. Беше страхотен театър. В бокса обаче театър няма. Няма. Решението на съдиите вонеше.
", завърши Atlas.
 
Споделете вашето мнение за тази битка в коментарите по-долу.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес