Зареждане

Тайсън Фюри не е сигурен дали да поиска реванш

Тайсън Фюри не е сигурен дали да поиска реванш
Публикувано на: Май 19, 2024 в 07:30 ч
Тайсън Фюри отказа да се ангажира с упражняването на клаузата си за реванш, за да се бие с Олександър Усик по-късно през 2024 г.


 35-годишният Фюри пожертва титлата си на WBC в тежка категория и статута си на непобеден, след като загуби с разделено решение в Kingdom Arena в Рияд, Саудитска Арабия, където в деветия рунд почти беше спрян.

Той и 37-годишният Усик, който е безспорен шампион в тежка категория, се договориха да се бият два пъти през 2024 г., но след като настоя - преди да напусне ринга - че е спечелил и че иска реванш през есента, на пресконференцията след двубоя той каза

, че вместо това ще обмисли възможностите си.


"Току-що се бих, току-що излязох", каза той. "Не искам да мисля за боксов двубой. Не забравяйте, че съм бил в лагер седем месеца. Отменен; отново в лагера; отново в лагера. Беше това, което беше. Тук съм, за да ми платят; да си легна; да се прибера вкъщи


"Точно това ще направя, а след това ще се прегрупираме и ще поговорим за това. Ако скоро има друг бой - през октомври или когато и да е - ще се качим

"Ще си взема отпуск, ще се прегрупирам, ще говоря със съпругата Парис и седемте деца и ще видя какво искам да направя. Няма да се боксирам, защото нямам пари. Боксирам се, защото го обичам. След няколко месеца ставам на 36 години и се боксирам, откакто съм дете

"Къде свършва всичко това?Имаш ли 100 мача, мозъчни увреждания и инвалидна количка? Не съм сигурен. Но единственото нещо е, че през цялото време все още обичам играта - забавлявах се там; наистина се наслаждавах - тогава ще продължа да го правя. Когато не мога да го правя повече, ще приключа.

"Просто се сбихме. Ако можете да видите лицето ми, аз съм доста изпочупен, а и той е изпочупен, така че ще се приберем вкъщи, ще хапнем малко храна, ще изпием няколко бири, ще прекараме известно време със семейството, ще разходим кучето, ще отидем на почерпка и аз и Франк Уорън, моят съпромоутър ще поговорим какво ще се случи в бъдеще."


Преди да напусне ринга и малко след финалния гонг Фюри предположи, че Усик може би е бил облагодетелстван от любезно решение на съдиите, които симпатизират на факта, че Русия е нахлула в неговата страна, Украйна.

"Това не зависи от бойците", отговори Фюри на въпроса дали все още се чувства по този начин. "Един от съдиите беше решил, че ще спечеля, двама не бяха. Беше това, което беше. Не мога да кажа твърде много за това.

"Направихме добър бой за феновете.

"Винаги казвам, че става дума за това да ти платят и да си легнеш. Ние го направихме. Благодаря на Олександър за добрата битка. Беше близка битка. Вярвам - според мен - направих достатъчно, но аз не съм съдия. Не мога да преценявам боя, докато се боксирам.

"Ако ми бяха казали в последния рунд: "Ти си паднал - излез и се опитай да го довършиш", щях да го направя, но всички в ъгъла вярваха, че сме добре в точките. Всичко, което трябваше да направя, беше да продължа да се боксирам и да правя това, което правех

"Беше това, което беше. Няма да плача над миналото. Имал съм много победи и съм отдавал слава на Бога - имам тази една загуба, близък бой, с добър боксьор като Усик, и беше това, което беше. Опитах се да дам най-доброто от себе си там.

"Всъщност се забавлявах много. Не знам дали изглеждаше така, но се забавлявах; ръцете зад гърба ми. Наслаждавах се на това. Той е добър боец, Олександър, и аз го хващах, и той ме хващаше, и беше добър бой. Надявам се, че и вие сте се наслаждавали толкова, колкото и аз, когато ме удряха в лицето.

"В първите шест рунда той може би ме надигра в един от рундовете, а след това продължих напред, като смятам, че спечелих и няколко от последните. Да речем, че спечелих пет от първите шест - следващите шест също спечелих няколко. Беше близо - не знам. Опитах се да дам най-доброто от себе си и се получи това, което се получи. Не успях. Според един от съдиите спечелих, а според другите двама - не, така че не мога да се оплача от това.

"Нека ви кажа - много съм щастлив. В съзнанието си направих най-доброто, на което бях способен, и си мислех, че съм спечелил битката, но тя беше такава, каквато беше. Доволен съм от представянето си. И двамата мъже получиха пари и двамата се прибират у дома при прекрасните си съпруги и деца, а това е най-важното. Направихме шоу за феновете. Усик е на 37 години, а аз съм на 36 години. Вече не сме малки деца. Ние сме в края на кариерата си и провеждаме блестящи битки, така че се гордея със себе си. В деветия рунд бях ранен и се възстанових. Това е, което прави Gypsy King. Просто съм благодарен, че и двамата се измъкнахме от ринга невредими, и продължаваме към следващия.

"Знаех, че е добър боксьор, когато идвах. Той не ме изненада. Бяхме подготвени. Бяхме напълно подготвени. Имахме дълъг тренировъчен лагер. Смятам, че бях най-добрият, който можех да бъда. Не смятам, че можех да се справя по-добре. Може би, ако ми бяха казали: "Ти си паднал", в последните два рунда можех да изляза и да се опитам да го атакувам. Освен това направих най-доброто, на което бях способен

"Не знам какво ще се случи в евентуален реванш. Мисля, че просто ще направя още малко от същото, ще запазя защитата си по-стегната - малко по-концентрирана - и няма да се заигравам много, защото се забавлявах там. Играех си, удрях го в тялото, нанасях удари в главата. Мислех, че владея битката. Удрях го и от двете страни на тялото."

 Треньорът на ФюриСугахил Стюард, който беше нает от Фюри преди реванша му с Дионтей Уайлдър през 2020 г., след това беше попитан за разрушителния девети рунд, в който неговият боец почти беше спрян.

"Когато това се случи в деветия рунд - очевидно Тайсън е преминал през много неща; той е интелигентен боец - трябва да прави това, което трябва да прави", каза американецът. "Защитавай се; изплъзвай се; потапяй се; задържай. Каквото трябва да направиш

"Това е част от бокса. Винаги трябва да е в плана за игра, когато си поставен в подобна ситуация."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес