Зареждане

Станимира Петрова сваля категорията за 'Странджа'

Станимира Петрова сваля категорията за 'Странджа'
Публикувано на: Януари 14, 2022 в 16:27 ч
Източник: БФ Бокс
Една от емблемите на българския женски бокс – Станимира Петрова ще смени категорията за международната надпревара за Купа „Странджа“. 73-ото издание на най-стария боксов турнир в Европа ще се проведе в София от 21 до 27 февруари.

Идеята е родната звезда, която е трикратен златен медалист от европейски шампионати, както и световна №1 от 2014-а, да участва в категория до 54 килограма. В последните години Станимира се утвърди като водеща фигура при 57-килограмовите.

„Искаме да видим как ще се чувства на тази категория. Ще използваме „Странджа“ като един вид отправна точка, след което ще преценим дали ще остане на 54 килограма и на Световното първенство през май“, сподели личният треньор на Станимира и Олимпийски шампион от Москва 1980 Петър Лесов.

Петрова и останалите ни водещи имена в националния отбор са на лагер на Белмекен от началото на седмицата. Те бяха посрещнати на високопланинската база от изключително студено и ветровито време.

„Условията в първите дни са доста тежки. Някои от момичетата имаха проблеми, докато пристигнат и се съберем всички. Надявам се, че в следващите дни времето ще се успокои и ще може да излизаме извън залата“, каза още Лесов. Националките ще останат на Белмекен до края на месеца, след което ще се пуснат на Държавното първенство.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес